Elevii botoșăneni au desfășurat activități alături de polițiștii din cadrul IPJ în săptămâna „Școala altfel”

Elevii botoșăneni au desfășurat activități alături de polițiștii din cadrul IPJ în săptămâna „Școala altfel”

În perioada 27 februarie – 03 martie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu elevi din toate ciclurile de învățământ preuniversitar.

Prilejuit de activitățile specifice desfășurate în unitățile de învățământ în cadrul calendarului „ȘCOALA ALTFEL”, polițiștii Biroului Siguranța Școlară s-au deplasat în 15 unități de învățământ din întregul județ, participând la întâlniri cu peste 2.100 de elevi. 

Adecvat vârstelor elevilor participanți, spectrul activităților a inclus expuneri și dezbateri pe teme dintre cele mai variate, de la combaterea manifestărilor de tip bullying, până la necesitatea respectării normelor de conduită rutieră sau consecințele consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, în cazul a peste 800 dintre elevi, în cadrul activităților au fost puse în discuție aspecte legate de răspunderea penală a minorilor, ca și consecință a săvârșirii de infracțiuni.

Tot cu prilejul săptămânii „Școala Altfel!”, polițiștii de siguranță școlară au primit vizita elevilor Școlii Gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” din Broscăuți. Aceștia au participat și la simulări ale unor activități desfășurate de criminaliști sau au aflat o parte din ”tainele” profesiei polițiștilor de acțiuni speciale.

„În perioada 27 februarie – 03 martie, activități similare celor anterior menționate au fost desfășurate în mai multe unități de învățământ din județ, prin grija polițiștilor din structurile de ordine publică și rutieră, atât în mediul urban, cât și în rural”, a precizat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veselie și culoare de Ziua Poliției Române la Botoșani. Oamenii legii au marcat evenimentul pe Pietonalul Unirii alături de copii curioși (video)

Vineri, 24 Martie 2023
307

Astăzi, 24 martie, polițiștii botoșăneni au marcat 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române și de activitate în slujba cetățenilor.Pentru a celebra acest ev...

201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române vor fi marcați și pe Pietonalul Unirii din Botoșani

Joi, 23 Martie 2023
244

Vineri, 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani marchează 201 ani de la prima a...

Filmul „Haita de acțiune” va fi difuzat la Cinema „Unirea”

Joi, 23 Martie 2023
264

„Haita de acțiune” este un film românesc de comedie, din 2023, regizat de Vali Dobrogeanu după un scenariu scris tot de el și apare la Cinema „Unirea”.În fil...