Abandonul școlar combătut cu tabere de vară pentru zeci de elevi din Botoșani (Foto)

Tabăra s-a derulat pe parcursul a cinci zile, elevii participând la ateliere de lucru și activități nonformale menite să le dezvolte competențe și abilități precum lucrul în echipă, solidaritate, altruism și să îi ajute să se cunoască mai bine pe sine.

În perioada 10-14 august 2024, 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești au participat la activități nonformale în cadrul taberei de vară din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – Măsuri active pentru combaterea abandonului școlar - F-PNRAS-1-2022-1908. În acest an, elevii au mers în județul Sibiu, în localitatea Râu Sadului, fiind însoțiți și coordonați de prof. Ciocan Mihai, prof. Ciocan Camelia, prof. Herghiligiu Simona, prof. înv. primar Maicariu Dana și Nechita Irina.

Proiectul PNRAS, inițiat încă de la începutul anului 2023, este implementat la nivelul unității școlare cu scopul de a reduce abandonul școlar, părăsirea timpurile a școlii și de a veni în ajutorul elevilor cu rezultate modeste la învățătură. Astfel, participarea la orele remediale de matematică, limba română și TIC, înregistrarea progresului școlar, adoptarea unui comportament adecvat pe tot parcursul anului școlar au fost doar câteva criterii care au stat la baza selecției elevilor pentru participarea în tabăra PNRAS.

Tabăra s-a derulat pe parcursul a cinci zile, elevii participând la ateliere de lucru și activități nonformale menite să le dezvolte competențe și abilități precum lucrul în echipă, solidaritate, altruism și să îi ajute să se cunoască mai bine pe sine.

Pe tot parcursul taberei, elevii au fost coordonați de cadrele didactice din școală, prof. prof. Ciocan Mihai, prof. Ciocan Camelia, prof. Herghiligiu Simona, prof. înv. primar Maicariu Dana și Nechita Irina, dar și de trainerii de la SocaTour: Mădălina Țapu (coordonator activități), Gabriela Ungureanu (atelierul de gestionare a emoțiilor/dezvoltare personală) – trainer; Șerban Prisecaru (atelierul de prim ajutor)- trainer; Antonie Gheliuc (atelierul de tir cu arcul) - trainer, Gabriela Bucătaru (atelierul de muzică); Georgiana Pârțac (atelierul de orientare în natură) – trainer; Sebastian Ungureanu (atelierul de istorie) – trainer; Ana Motrescu (atelierul de arte plastice) – trainer; Ecaterina Pruteanu (atelierul de modelaj) – trainer.

La întoarcerea din tabără, părinții elevilor participanți au fost invitați în vederea prezentării tuturor activităților la care au participat copiii pe parcursul celor cinci zile.

”Tabăra organizată în cadrul proiectului PNRAS a avut ca scop organizarea de activități recreative, în afara incintei școlare, în vedere apropierii elevilor de școală și educație, de promovare a unor valori morale precum responsabilitatea, armonia, toleranța, prietenia sau colegialitatea, toate realizate cu dorința reducerii abandonului școlar și de promovare a educației incluzive”, a transmis directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, prof. Mihaela Chitic.










 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Imagini cu pompierii botoșăneni care sunt în drum spre Galați să ajute victimele inundațiilor! (foto)

astăzi, 12:38

32 de pompieri de la toate subunitățile I.S.U. Botoșani, au plecat, în urmă cu puțin timp, spre zonele afectate de inundații din județul Galați. Alături de colegii din alte 24 de ins...

O firmă din Botoșani vrea să reabiliteze rețelele termice din municipiul Suceava!

astăzi, 10:15

A fost depusă o singură ofertă, cea a firmelor Elsaco Electronic Botoșani, lider de asociere, SICOR București și Conest Iași. Durata contractului este 29 luni, din care cinci luni pentru pro...

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...