A început vacanța de primăvară. Părinții preșcolarilor pot opta, însă, pentru prelungirea activităților educative

Începând de vineri, 2 aprilie 2021, 62.300 de elevi și preșcolari din județul Botoșani au intrat în vacanța de primăvară, o vacanță prelungită până la data de 4 mai pentru cei mai mulți dintre ei.

Excepție fac clasele terminale pentru care programul rămâne cel inițial, cu două săptămâni de vacanță, pentru sărbătorile pascale catolice,  între 2 și 11 aprilie, și pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Ei vor face cursuri online între cele două vacanțe. 

Pe baza precizărilor anunțate de către Ministerul Educației, „în perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, cu avizul DSP. De asemenea, pe durata vacanțelor, se pot organiza activități remediale, cu prezență fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și cu elevii de liceu, în toate localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 este de până la 6/1.000 de locuitori”.

Conform datelor transmise de către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, aproximativ 1.500 de elevi botoșăneni vor desfășura activități educative în vacanță dar și în perioada de prelungire a vacanței, până pe data de 9 mai.

La nivelul județului Botoșani, există 43 de unități de învățământ care vor funcționa pe perioada vacanței de primăvară pentru preșcolarii ai căror părinți solicită participarea copiilor la  activități educative.

„Părinții pot depune cereri la grădinițe, în continuare, pentru a-și duce copiii și pe perioada vacanței”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar adjunct al IȘJ.

Activitățile educative au fost inițiate la solicitarea părinților, cu aprobarea Consiliului de administrație, primind avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

Decizia prelungirii vacanței, contestată de asociațiile de părinți și de elevi, a fost luată de autorități în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Se consideră că astfel va fi redusă mobilitatea oamenilor, în contextul în care numărul de noi infectări depășește zilnic aproape 6.000 de cazuri, multe dintre ele fiind medii și severe.

Semestrul al II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, iar anul școlar pentru elevi, cu excepția celor din anii terminali, se va încheia pe 25 iunie.

 

Spune-ne opinia ta