5 elevi din județul Botoșani, aproape de un zece „curat” la Evaluarea Națională 2021

5 elevi din județul Botoșani, aproape de un zece „curat” la Evaluarea Națională 2021

La Evaluarea Națională 2021, niciun elev din județul Botoșani nu a reușit să obțină 10  pe linie. Doar 5 elevi botoșăneni au fost aproape de a obține media 10.

Conform datelor publicate pe site-ul www.evaluare.edu.ro , cea mai mare medie la Evaluarea Națională 2021 a fost de 9,95 fiind  obținută de doi elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr.13 Botoșani.

Alte trei medii de 9,90 au fost obținute de doi elevi din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani și de un elev al Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi.

21 de elevi botoșăneni au obținut nota 10 la una dintre probele de concurs.

Vestea proastă este că sute de copii, în special din cadrul școlilor din mediul rural, au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională, cea mai mică notă de 1,10 fiind înregistrată la Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Dorohoi.

În total, aproximativ 3000 de elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a, au susținut examenul de Evaluare Națională. Dintre aceștia, 67.80% au luat peste 5 la probele de examen, cele mai bune note fiind obținute la proba de Limba și literatura română.

 

Spune-ne opinia ta