11 copii ucraineni vor participa la cursuri și activități extrașcolare în unități de învățământ din Botoșani

11 copii ucraineni vor participa la cursuri și activități extrașcolare în unități de învățământ din Botoșani

În cadrul unei ședințe de lucru, care a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, în cursul zilei de luni, mai mulți elevi și preșcolari ucraineni au fost repartizați către mai multe unități de învățământ, din județul Botoșani, care pot desfășura activități educaționale, precum și în cele în care aceștia pot beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere, potrivit unei informări furnizate de către conducerea IȘJ.

Potrivit aceleiași surse, până în momentul actual au fost înregistrate, la unitățile de învățământ din județ și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean, un număr de 11 cereri, din care un număr de opt elevi solicită calitatea de audient și trei elevi doresc să participe la activități extrașcolare, corespunzătoare unui număr de șase unități de învățământ.

La Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani vor fi repartizați elevi ucraineni pentru desfășurarea de activități educative, care nu vorbesc limba română. Cei opt elevi în calitate de audient vor fi repartizați unul către Școala Gimnazială „Ioan Murariu” din Cristinești, doi la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, trei la Școala Gimnazială „Episcop Doctor Partinie Ciopran” din Păltiniș, unul la Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” din Lozna și unul la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ipotești.

Hotărârea comisiei va fi comunicată pentru verificare și aprobare către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga” din Botoșani, în vederea emiterii unei hotărâri la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CSJU).

„În contextul actual, conducerea Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani susține integrarea elevilor ucraineni în instituțiile de învățământ din județul nostru și le mulțumește colegilor profesori implicați în activitățile școlare și extrașcolare, care lucrează în interesul copiilor noștri, dar și a celor refugiați din calea războiului. Copiii lumii merită eforturile noastre și sunt sigură că vom reuși să răspundem cu profesionalism și acestei noi provocări”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al IȘJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1237

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9786

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...