Zeci de panouri publicitare amplasate ilegal în municipiul Botoșani. Agenți economici sancționați

Zeci de panouri publicitare amplasate ilegal în municipiul Botoșani. Agenți economici sancționați

De la începutul anului, polițiștii locali au identificat zeci de panouri publicitare amplasate ilegal pe terenuri aparținând domeniului public al municipiului Botoșani.

„În acest sens, au fost identificați cinci agenți economici care au amplasat un număr de 34 panouri publicitare cu nerespectarea prevederilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și ale H.C.L. nr. 177/2018 (zone supuse controlului str. Calea Națională, str. Cuza Vodă, str. Marchian, Bulevard M. Eminescu, Bulevard G. Enescu)”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

Într-o primă etapă s-a procedat la somarea acestora în vederea dezafectării panourilor ilegal amplasate, la termenul limită constatându-se că doar un număr de șase mijloace de publicitate au fost dezafectate.

„În perioada următoare, având în vedere că agenții economici nu s-au conformat măsurilor, se va proceda la dezafectarea pe cale administrativă a panourilor publicitare”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru combaterea efectului negativ asupra calităţii mediului de viaţă al locuitorilor prin ocuparea excesivă şi haotică a spaţiului public cu mijloace publicitare, acțiunile pe această tematică, vor fi efectuate și în perioada următoare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
173

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
358

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
95

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...