Zeci de agenți economici verificați de polițiști. Amenzi și dosare penale pentru evaziune fiscală și comercializare de produse contrafăcute

Zeci de agenți economici verificați de polițiști. Amenzi și dosare penale pentru evaziune fiscală și comercializare de produse contrafăcute

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), specialiști ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au verificat, miercuri, 48 de agenți economici care își desfășoară activitatea în Hlipiceni, Todireni, Sulița, Răuseni, Santa Mare și Călărași.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în urma neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei. De asemenea, au fost confiscați 5.735 lei, reprezentând numerar nefiscalizat, și cantitatea de 160 țigarete marcate necorespunzător.

„Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legii nr.145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, Legii nr. 8/ 1996 privimd drepturile de autor, O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor,  Legii nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal și Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control”, precizează IPJ Botoșani.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, mai arată sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta