Clinica Dentson a pornit în 2012, de la dorinţa medicului Greta Huţanu de a oferi servicii stomatologice pacienţilor din Botoşani, inclusiv în mediul rural.
Clinica stomatologică Dentson din Botoşani a primit în cei zece ani de funcţionare circa 28.000 de pacienţi în total, în cele trei unităţi active în prezent. Medicul Greta Huţanu spune că nevoia de servicii stomatologice există, iar planurile sale urmăresc consolidarea în piaţă.
„După terminarea Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti, m-am întors în oraşul natal şi nu am greşit cu alegerea făcută. La momentul respectiv, în stomatologie, nu existau anumite specializări în oraş pe care să le ofere cabinetele din oraş. Stomatologia pediatrică sau implantologia se tratau în oraşe mai mari. Am început afacerea cu ajutorul părinţilor şi al băncilor, aşa a început businessul“, a povestit Greta Huţanu în cadrul emisiunii ZF Private Health.
De la o unitate în Botoşani deschisă în 2012, Dentson s-a dezvoltat chiar în anul următor cu o nouă clinică, în mediul rural, iar la trei ani după această deschidere a apărut şi cea de-a treia unitate sub brandul Dentson, scrie Ziarul Financiar.
„Dezvoltarea în direcţia aceasta a plecat: să reuşim să ajungem cu serviciile noastre în toate zonele. În toate cele trei locaţii merg, datorită înţelegerii familiei. Îmi place ceea ce fac şi de aici pleacă întregul business, pasiunea pentru stomatologie şi echipa pe care am reuşit să o dezvolt. Medicina nu ar trebui să fie un lux. Pacienţi sunt, problema o pun specialiştii. Sunt medici care înţeleg că ceea ce oferă este enorm pentru pacienţii din mediul rural“, a mai adăugat fondatoarea Dentson.
În continuare, cea mai frecventă problemă pe care o au pacienţii când ajung la stomatolog este durerea, adresându-se medicului dentist târziu, când costurile tratamentelor şi timpul pentru acestea cresc considerabil, mai adaugă Greta Huţanu.
„Momentan în echipă suntem nouă medici, angajaţi şi colaboratori. Fiecare ştie cel mai bine la ce se pricepe. Am empatizat cu colegii mei şi am înţeles nevoile fiecăruia. Sunt oameni care au nevoie de timp, sunt oameni care au nevoie de bani sau de o cazuistică complexă. Am avut la bază empatia şi dorinţa de a face o echipă", a precizat fondatoarea Dentson.
Ea a precizat că are planuri de extindere pentru unităţile pe care le are deja, însă costurile crescute la materialele de construcţii o determină să pună în aşteptare această dezvoltare.
„Îmi doresc încă două cabinete într-una dintre unităţile deja existente, tocmai pentru că suntem mulţi specialişti şi ne trebuie mai mult spaţiu. Planurile există, proiecte există, aşteptăm preţuri mai bune", a punctat medicul.
Ca rezultate financiare, fondatoarea Dentson ţinteşte 20-30% creştere, ceea ce ar duce compania la peste 3,1 mil. lei cifră de afaceri în 2022.
„Dentson este cunoscut ca fiind locul unde se tratează copiii. Încercăm mereu să fim empatici, să ne punem în locul pacienţilor, să înţelegem nevoile lor şi să le oferim timpul şi cele mai bune tratamente. Piaţa stomatologică este în continuă dezvoltare, ca aparatură, tehnologie, specializări. Pacienţii vor să primească un tratament rapid, iar medicii trebuie să pregătească continuu, să ofere soluţii rapide digitale şi tratamente foarte rapide", a concluzionat medicul Greta Huţanu.