Valeriu Iftime, gata să deschidă poarta egiptenilor care vor să construiască la Botoșani o fabrică de medicamente!

Președintele Camerei de Comerț Botoșani spune că, pentru ca investiția să se concretizeze, este nevoie de implicarea autorităților pentru a elibera la timp avize și autorizații, evitându-se astfel ”hățișurile birocratice”.

Valeriu Iftime, gata să deschidă poarta egiptenilor care vor să construiască la Botoșani o fabrică de medicamente!

Este vorba despre investiția unor oameni de afaceri la Răchiți, unde s-ar putea deschide o fabrică de medicamente de anvergură europeană.

”Mă rog ca nu doar Moș Crăciun să fie pregătit să ne facă acest cadou, ci și autoritățile locale, care trebuie să îi acorde tot sprijinul!”

Trei investitori din Egipt intenționează să construiască o fabrică de medicamente la doi pași de Botoșani, în comuna Răchiți, iar Valeriu Iftime, în calitatea sa de președinte al Camerei de Comerț Botoșani, este decis să îi sprijine.

”Cunosc foarte bine subiectul încă de acum două luni de zile, când potențialii investitori au fost la Camera de Comerț Botoșani. Le-am spus că rațiunea noastră de a exista, a mea ca președinte de Cameră și cred că și a oamenilor politici din Botoșani, este să aducem investitori străini în județ. Este singura soluție prin care Botoșaniul poate avea un viitor! Și mă bucur foarte mult că efectul discuțiilor noastre de atunci și al eforturilor mele de a-i pune în legătură cu autoritățile locale par să dea roade”, spune Valeriu Iftime.

Președintele Camerei de Comerț spune că venirea investitorilor din Egipt ar putea fi un ”semnal pozitiv extraordinar” pentru Botoșani. Însă este nevoie și ca autoritățile să se implice pentru ca investiția să se și concretizeze.

”Ar fi extraordinar pentru noi toți dacă niște investitori cu o anumită anvergură internațională - cel puțin așa am văzut eu în documentele lor - ar veni să investească în Botoșani. Acesta poate fi un semnal pozitiv extraordinar și dacă această știre chiar este întru totul adevărată și investiția se va realiza, spun cu toată bucuria că vom avea sărbători fericite nu doar anul acesta, ci mulți ani de-aici încolo.

Cred că cel mai important este acum ca noi să înțelegem nevoia unor investiții străine consistente, care să creeze locuri de muncă și care să dea importanță județului nostru. Mă rog, așadar, să nu fie numai un cadou pe care Moșul ni-l promite și este gata să ni-l și aducă, iar noi să nu pregătim bradul așa cum trebuie și să nu lăsăm nici copiii să intre în casă. Mă refer, desigur, la autorități care ar trebui să depună toate eforturile ca această investiție chiar să se realizeze! Să ne rugăm cu toții ca lucrurile acestea să se întâmple, să-i ajutăm pe investitori, să facem tot ce este posibil pentru a le elibera la timp avize și autorizații, pentru a nu-i încurca în documente prin tot felul de hățișuri birocratice”, este mesajul transmis de Valeriu Iftime, care încheie: ”Dacă aici, la Botoșani, va exista o fabrică de medicamente de nivel european, eu cred că aceasta este cea mai importantă veste a anului care va veni pentru fiecare dintre noi!”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
58

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
83

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...