Valeriu Iftime, după prima întâlnire lunară a oamenilor de afaceri din Botoșani: ”Am fost pur și simplu emoționat și impresionat…”

Președintele Camerei de Comerț Botoșani s-a declarat mulțumit de discuțiie consistente, dar și de atmosferă caldă, la prima întâlnire lunară a oamenilor de afaceri, care a avut loc pe 18 decembrie.

Valeriu Iftime, după prima întâlnire lunară a oamenilor de afaceri din Botoșani: ”Am fost pur și simplu emoționat și impresionat…”

 Valeriu Iftime  

Reprezentanții mediului de afaceri din Botoșani au decis, la invitația lui Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, să se întâlnească în fiecare lună, scopul fiind acela de a-și face auzită constant vocea în relația cu factorii de decizie, precum și stabilirea conexiunilor de afaceri între companiile botoșănene mai mari sau mai mici.

De asemenea, oamenii de afaceri caută soluții pentru atragerea forței de muncă, pe de o parte întoarcerea botoșănenilor plecați în străinătate, dar și pentru crearea condițiilor pentru integrarea muncitorilor străini, de cealaltă parte.

Ideea a fost lansată la recenta Gală a Excelenței în Afaceri, atunci când Valeriu Iftime le-am propus reprezentanților mediului de afaceri din Botoșani să se întâlnească în ultima zi de luni din fiecare lună.

Iar prima întâlnire a și avut loc, însă nu în ultima luni, ci pe 18 decembrie, cauza fiind sărbătorile de iarnă.

”Am fost pur și simplu emoționat și impresionat să constat că au venit la această primă întâlnire câteva zeci de oameni de afaceri, reprezentând o largă paletă de businessuri mai mari sau mai mici. Au fost prezenți reprezentanți ai unor firme de construcții, de instalații electrice, firme de energie regenerabilă, de transport. Am avut inclusiv firme care fac audit financiar, de asemenea o firmă de croitorie, care creează rochii de mireasă și, nu în ultimul rând, o fabrică de bijuterii. Oameni tineri, oameni foarte interesanți în tot ceea ce spun și ce fac!”, a spus Valeriu Iftime, ca o concluzie a primei întâlniri.

Printre problemele discutate au fost: crearea unui pol de atenție pentru cei care decid, sinergii care să impulsioneze fiecare afacere în parte, identificarea unei modalități de a colabora între multele și diversele companii.

A fost ridicată, de asemenea, și problema colaborării cu autoritățile, dar și cu instituțiile de control și cu întreaga societate.

”Am concluzionat că avem o mare problemă în ceea ce privește respectul acordat oamenilor de afaceri mai mici sau mai mari de către autorități, de către instituțiile de control, de către factorii de decizie și, poate, chiar de către întreaga societate, în ansamblu. O comunicare constantă, coerentă, unitară din partea mediului de afaceri poate îmbunătăți substanțial această realitate”, a adăugat președintele Camerei de Comerț.

O altă problemă majoră, cu care se confruntă întreg mediul de afaceri botoșănean, este forța de muncă.

”Am fost cu toții de acord că următoarea noastră provocare majoră - în afara impredictibilității cronice a reglementărilor fiscale - este lipsa forței de muncă. Și am fost iarăși de acord că trebuie să ne gândim foarte serios dacă există soluții pentru a aduce înapoi acasă românii plecați și, în paralel, ce putem face pentru a-i ajuta mai mult să se integreze pe străinii care vor veni în Botoșani pentru a lucra în companiile noastre”.

Următoarea întâlnire a reprezentanților mediului de afaceri botoșănean va avea loc pe 29 ianuarie 2024.

Valeriu Iftime le-a urat oamenilor de afaceri din Botoșani ”să prospere”, dar și să fie ”mai iubitori și mai plini de atenție față de cei care sunt în necazuri”:

”În acest final de an, mă îndrept din nou cu gândul către toți oamenii de afaceri din Botoșani, cărora le spun cu toată inima că îi prețuiesc, că îi susțin și că aș face orice pentru ca afacerile noastre să meargă mai bine, să prospere! Le urez tuturor Sărbători fericite, inimă bună și gând curat, așa cum îmi place să spun, le urez să fie mai iubitori și mai plini de atenție față de cei care sunt în necazuri și, în primul și în primul rând, să nu-i părăsească niciodată nădejdea, speranța! La mulți ani și numai bine tuturor!”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
186

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
188

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
274

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...