Cum a reușit un tânăr botoșănean, de la mărturii pentru propria nuntă, să dezvolte o afecere cu comenzi în toată lumea!

Povestea afacerii lui Eusebiu a pornit odată cu nevoia de a face niște mărturii mai speciale pentru propria nuntă. Fiind pasionat de tehnologie, le-a făcut la imprimanta 3D.

Cum a reușit un tânăr botoșănean, de la mărturii pentru propria nuntă, să dezvolte o afecere cu comenzi în toată lumea!

Un tânăr de 37 de ani din Darabani, județul Botoșani, a reușit să transforme o firmă de apartament într-un jucător pe piața mondială în domeniul produselor executate cu imprimante 3D, producând pentru chinezi, americani, elvețieni sau japonezi. Acum, speră să realizeze și o mică fabrică.

Tânărul a reușit să pornească o afacere în orașul natal, care începe să aibă un succes tot mai mare. Eusebiu Catrinescu (37 de ani) a fost mereu pasionat de tehnologie, mai ales de calculatoare și dispozitive asociate. Acum trei ani, și-a deschis o firmă cu obiecte și componente realizate la imprimantele 3D, iar rezultatele sunt uimitoare.

De la o firmă de apartament cu mărturii pentru nuntă la comenzi în toată lumea

Povestea afacerii lui Eusebiu a pornit odată cu nevoia de a face niște mărturii mai speciale pentru propria nuntă. Fiind pasionat de tehnologie, le-a făcut la imprimanta 3D. De atunci a început să printeze diferite obiecte pe care a încercat să le comercializeze. Evident, deja își deschisese o firmă, care opera cu o singură imprimantă 3D. Lucrurile se mișcau destul de greu, iar clienții erau puțini.

„La început, nu prea găseam comenzi. Erau cerute doar piese mici pentru diferite reparații. În plus, în România există ideea asta că produsul la imprimanta 3D este doar o piesă din plastic. Dar ea este făcută strat cu strat, exact după dimensiunile și formele cerute de client”, mărturisește tânărul antreprenor.

Succesul a venit după ce Eusebiu Catrinescu a descoperit o platformă online unde producătorii puteau găsi mult mai ușor clienți din toată lumea, scrie Adevărul.

„Am căutat și am găsit această platformă care aduce împreună cererea cu oferta. Este la nivel mondial. Din acel moment, am început să am comenzi din toată lumea”, spune Eusebiu.

Piese pentru clienți din China, Elveția, SUA și Marea Britanie

Pentru a face față noii realități, Eusebiu Catrinescu a investit tot ce a obținut din producție în noi imprimante. Astăzi are 17 imprimante 3D, dintre care două de mare finețe, capabile să producă piese până la dimensiunea de 360 de milimetri. În plus, una dintre imprimante imprimă rășina. Odată cu extinderea producției, tânărul a început să primească comenzi din toată lumea, inclusiv din Statele Unite ale Americii sau din Extremul Orient.

„În momentul de față, produc la nivel global. Sunt clienți din China, Japonia, SUA, Elveția și Marea Britanie”, spune Catrinescu.

Momentan, are puțini angajați, dar speră să se extindă, mai ales că există destulă cerere.



„Vrem să extindem producția pe partea industrială”

În anul 2024, Eusebiu Catrinescu vrea să construiască o mică fabrică cu peste 20 de angajați. Evident, totul bazat pe produse cu imprimante 3D. Totul va fi realizat prin reinvestirea câștigurilor.

„Vom începe demersurile pentru construirea unei fabrici la standarde europene, prin reinvestirea câștigurilor. În cinci ani aș vrea să producem piese 3D din metal și să extindem producția pe partea industrială”, conchide Catrinescu, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
214

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
203

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
294

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...