Un fermier din Botoșani a realizat cel mai mare pivot de irigații din România. ”Nu vreau ca eu să fiu ultima generație!”

Deși sistemul are un consum uriaș, aceasta a fost singura soluție pentru ca fermierul să poată face producție pe terenurile pe care seceta se instalează în fiecare an.

Un fermier din Botoșani a realizat cel mai mare pivot de irigații din România. ”Nu vreau ca eu să fiu ultima generație!”

Cel mai mare pivot de irigații din România este în funcțiune în ferma condusă de Ilie Iulian Merticariu din județul Botoșani.

Producția vegetală este valorificată și prin zootehnie. Familia Merticariu deține un efectiv de 1.200 de capre și crește 500 de vaci Holstein, iar laptele este folosit pentru producția lactatelor de fermă, proaspete, fără aditivi, cu mare căutare pe plan local.

Fiecare nouă zi înseamnă pentru familia Merticariu un volum uriaș de muncă. Fie că este vorba despre culturi, despre animale sau despre făbricuță, activitatea nu ia pauză niciodată. Asta pentru că soții Iulian și Pansela Merticariu investesc în continuare pentru a reuși să își vândă singuri produsele sub brandul propriu, un brand al fermei de familie pe care au construit-o împreună, cu multă trudă și sacrificii, aflăm din Agrostrategia, emisiunea realizată la TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența.

”Îmi iubesc foarte mult zona, sunt de la țară. Am plecat de jos și am ajuns unde sunt acum, cu mari sacrificii. Dimineața la 6 sunt primul venit în fermă, seara ultimul plecat. Nu vreau ca eu să fiu ultima generație. Să-I preia cei tineri. Pentru că, dacă vom continua așa, nu isprăvim niciodată noi, românii. Fac agricultură din 1993, am pornit cu zootehnia și agricultura concomitent. Am o suprafață de 3150 de hectare, pe două firme, suprafața este lucrată pe patru comune: Manoleasa, Mihălășeni, Ripiceni, Hănești, dar și Ștefănești”, a povestit Ilie Iulian Merticariu. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni aplicate de polițiști la un depozit de cherestea din județ!

astăzi, 18:08
33

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Ordine Publică și Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au efectuat...

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
153

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1669

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...