Un botoșănean a obținut o producție de floarea-soarelui de 4.020 kilograme pe hectar

Un botoșănean a obținut o producție de floarea-soarelui de 4.020 kilograme pe hectar

Cea mai mare producție de floarea-soarelui din Botoșani a fost în acest an de 4.020 kilograme pe hectar.  

Aceasta a fost obținută de Nicolae Zamoșteanu, un agricultor din Dorohoi care are practic cele mai bune performanțe la cultura de floarea-soarelui din județul Botoșani.

Acesta lucrează 136 hectare de teren, iar pe 45 de hectare a avut în acest an floarea-soarelui. Hibridul P64LE25 de la Pioneer® i-a oferit 4.020 kg/ha.

Anunțul a fost făcut de Agrointel.ro care a realizat un clasament al producțiilor de floare a soarelui în regiunea Moldovei și care arată că un sucevean a obținut cu acest hibrid de floarea-soarelui nu mai puțin de 4.496 de kilograme la hectar.

“A fost un an fără probleme, nu am prășit cultura, dar hibridul s-a comportat foarte bine. Am recoltat la sfârșitul lunii august, iar anul viitor voi semăna circa 50 ha cu floare și cred că voi alege același hibrid”, a explicat agricultorul celor de la Agrointel.ro.

Anul trecut, la această cultură, România a înregistrat, în medie, randamente de 2,9 tone/hectar, cu peste o treime mai mult decât media pe cinci ani.

În timp ce condițiile meteorologice au ajutat culturile de floarea-soarelui să se dezvolte în 2018, creșterea randamentelor în ultimii ani poate fi atribuită și îmbunătățirii creșterii și dezvoltării în domeniul ameliorării plantelor și al geneticii, ajutând agricultorii să cultive semințe mai multe și de calitate mai bună pe terenurile lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
24

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
373

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...