Tu ce ai realizat anul acesta? 2019, un an resimțit ca fiind mult mai obositor și stresant pentru angajați decât 2018

Tu ce ai realizat anul acesta? 2019, un an resimțit ca fiind mult mai obositor și stresant pentru angajați decât 2018

Jumătate dintre angajaÈ›ii români cred că 2019 a fost mai obositor din punct de vedere profesional, mai plin de provocări, efort È™i cu mai mult stres comparativ cu anul 2018, relevă un studiu făcut de platforma online de joburi BestJobs în rândul lucrătorilor care È™i-au făcut CV-uri pe site.

La polul opus, doar 14% dintre respondenÈ›ii la sondajul BestJobs au declarat că simt că a fost un an mai calm È™i mai liniÈ™tit, care le-a adus echilibrul necesar între viaÈ›a personală È™i job.

AlÈ›i 13% s-au bucurat de un an mai bun, care le-a adus mai multe satisfacÈ›ii, în timp ce pentru doi din zece angajaÈ›i 2019 a fost la fel ca anul precedent, fără schimbări semnificative.

ÎntrebaÈ›i ce È™i-au propus să realizeze în acest an din punct de vedere profesional È™i nu au reuÈ™it, un sfert dintre respondenÈ›i afirmă că È™i-ar fi dorit să schimbe angajatorul, iar doi din zece îÈ™i propuseseră să obÈ›ină o majorare salarială. De asemenea, 14,3% dintre angajaÈ›i nu au reuÈ™it să-È™i schimbe domeniul de activitate, iar 13% nu au avansat pe o poziÈ›ie superioară, aÈ™a cum ar fi vrut.

TotuÈ™i, 2 din 10 respondenÈ›i spun că au reuÈ™it să avanseze pe o poziÈ›ie superioară, fie în cadrul aceleiaÈ™i companii ca cea de anul trecut, fie la alta nouă. De asemenea, alÈ›i 13,7% dintre respondenÈ›i au schimbat complet atât angajatorul, cât È™i domeniul de activitate. Jumătate dintre angajaÈ›i au rămas pe aceeaÈ™i funcÈ›ie ca cea de anul trecut È™i la acelaÈ™i angajator.

Din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o bună parte dintre angajaÈ›i. Astfel, o treime dintre respondenÈ›i afirmă că salariul lor a stagnat, în timp ce pentru unul din zece chiar a scăzut cu procente de până la 25%.

De cealaltă parte, 17,2% au declarat că au primit o majorare salarială de până la 5%, iar 11,4% au primit o majorare de cel mult 10%. AlÈ›i 16,6% au beneficiat de un salariu mai mare cu până la 20%, iar aproximativ unul din zece respondenÈ›i a reuÈ™it să obÈ›ină o majorare salarială de peste 20%.

Astfel, 47% dintre respondenÈ›i spun că sunt mulÈ›umiÈ›i de evoluÈ›ia câÈ™tigului salarial din acest an È™i doar 10,3% au declarat că sunt foarte mulÈ›umiÈ›i, fiindcă a reflectat corect performanÈ›a lor la job. În schimb, 26% sunt nemulÈ›umiÈ›i È™i spun că meritau mai mult, iar 16,7% sunt foarte nemulÈ›umiÈ›i, întrucât evoluÈ›ia câÈ™tigului salarial nu a reflectat deloc munca lor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
20

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
28

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
283

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...