Tot mai mulți botoșăneni rămân fără loc de muncă

Tot mai mulți botoșăneni rămân fără loc de muncă

La nivelul județului Botoșani, rata șomajului înregistrată la finele lunii iunie a fost de 2,26%, în creștere cu 0,9 puncte procentuale față de luna anterioară, arată datele transmise marți de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Potrivit sursei citate, în evidențele AJOFM erau 3.084 de șomeri, dintre care 556 beneficiau de indemnizație.

„În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.142 de șomeri provin din mediul rural și 942 sunt din mediul urban. Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Botoșani 40,30%. Șomerii studii primare și fără studii cu reprezintă 24,09% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 19,20%, cei cu învățământ profesional 13,29%,cei cu studii superioare sunt 2,30 %, iar cei cu învățământ postliceal 0,81%”, informează AJOFM Botoșani.

Conform statisticii instituției, 839 de persoane erau foarte greu ocupabile, 1467 greu ocupabile, 659 mediu ocupabile, iar 119 ușor ocupabile.

„Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, precizează sursa citată.

Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Botoșani sunt afișate pe www.anofm.ro.

 

Spune-ne opinia ta