TOP 500 miliardari români: Vezi cine sunt bogaţii Botoşaniului!

TOP 500 miliardari români: Vezi cine sunt bogaţii Botoşaniului!

Patru botoşăneni se regăsesc în acest an în Top 500 miliardari, întocmit de revista Forbes, unul dintre oamenii de afaceri botoșăneni ocupand poziția 179 în clasament, cu o avere estimată la 22 de milioane euro!

Cei mai bogaţi botoşăneni sunt Gheorghe Ciubotaru, patronul firmei Electro Alfa, Valeriu Iftime, patronul firmei Elsaco, şi soţii Iulian şi Doina Căzăcuţ, proprietarii Doly-Com.

Primul dintre oamenii de afaceri botoşăneni cu cea mai mare afacere, potrivit Forbes, este Gheorghe Ciubotaru.

Averea omului de afaceri este estimată la 22 de milioane de euro şi ocupă locul 179 în Topul Forbes.

Firma pe care o controlează a declarat în anul 2012 la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 36,3 milioane de euro şi un profit net de 2,7 milioane de euro.

Principalii clienţi ai companiei Electro Alfa sunt producătorii de energie din România, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau CET-urile, scrie Forbes.


Pe locul 296 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 12 milioane de euro, este omul de afaceri Valeriu Iftime.

Firma Elsaco Electronic a avut în anul 2012 o cifră de afaceri de 47,1 milioane de euro, faţă de 30 de milioane de euro în anul precedent, scrie Forbes.

Compania Elsaco, pe care Iftime o patronează, a fost înfiinţaţtă în anul 1994 şi a ajuns astăzi să cuprindă 8 firme distincte, cu profiluri diferite şi domenii de activitate diverse.

Valeriu Iftime este şi principalul finanţator al echipei FC Botoşani.

Soţii Doina şi Iulian Căzăcut ocupă poziţia 312 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 11 milioane de euro.

Rezultatele publicate de Ministerul de Finanţe arată că în anul 2012, firma Doly Com, patronată de cei doi soţi, a avut o cifră de afaceri în creştere de 33,5 milioane de euro, cu aproape şase milioane de euro mai mare faţă de anul precedent, notează Forbes.

Cei doi oameni de afaceri deţin un abator în judeţul Botoşani şi o fabrică de semipreparate în Tunari.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
249

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
386

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
71

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...