Toate casele de marcat vor fi conectate la ANAF până la finalul anului

Toate casele de marcat vor fi conectate la ANAF până la finalul anului

Toate casele de marcat de la firmele din România vor fi conectate la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) până la sfârşitului anului. Ministerul Finanţelor consideră că această etapă este absolut necesară pentru digitalizarea administraţiei fiscale.

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, susţine că ținta este ca până la 50.000 de case de marcat fiscale să fie conectate până în iunie.

„Anul acesta am conectat casele de marcat. Este un proiect dorit de ani de zile, cu aplicaţie nou construită. În acest an, în trei luni de zile am reuşit să demarăm procesul şi astăzi sunt 44.000 de case deja conectate, deci ne atingem ţinta de 50.000 până în iunie. Eu sper că ne atingem ţinta să conectăm toate casele de marcat până la sfârşitul anului.

Fac un nou apel către contribuabili să apeleze la servisanţi şi să îşi conecteze casele de marcat, pentru că odată conectate, peste tot şi în Ungaria şi în Slovacia am văzut că a fost o creştere de minimum 10% la TVA. Sunt sume enorme care se pot colecta în plus şi acest pas este foarte important în digitalizarea administraţiei fiscale. Vom deconta şi banii prin PNRR, pentru că avem bani prinşi pentru această chestiune a caselor de marcat", a declarat Alexandru Nazare.

 

Spune-ne opinia ta