Tânăra din Botoșani care face analize la moara care produce 100 de tone de făină pe zi!

Aproximativ 95% din producția morii din Todireni ajunge la Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară fiind livrată către producători locali care dețin brutării artizanale.

La Moara de la Todireni, județul Botoșani, Andreea Maria Guraliuc, absolventă a Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare USV Iași, specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare, face analize de laborator la făina care, în final, ajunge pe masa consumatorilor.

Moara din județul Botoșani are o capacitate de producție de 100 tone /zi. Este complet automatizată, produce mai multe tipuri de faină, iar aproximativ 95% din producția morii are destinația Panifcom Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară fiind livrată către producători locali care dețin brutării artizanale.

„Lucrez ca inginer laborant în cadrul firmei Panifcom de 11 luni, pe 10 iulie fac 1 an. Concret, efectuez analize la făina de grâu, respectiv conținutul de gluten, umiditatea, alfa amilaza. Recomand acest domeniu deoarece industria alimentară este nemuritoare, întotdeauna avem nevoie de hrană”, transmite pentru Lumea Satului ing. de industrie alimentară Andreea Maria Guraliuc.

Andreea vine din Flămânzi, unde a absolvit Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu". Ulterior a urmat Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, din cadrul Universității ”Științele Vieții” Iași.

De un an de zile, Andreea Maria Guraliuc muncește la moara din comuna Todireni, județul Botoșani.

Moara de grâu de la Todireni a fost înființată în anul 1999, de către omul de afaceri Gelu Tofan. După moartea omului de afaceri, în anul 2022, complexul a fost cumpărat de către societatea Panifcom Iași.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Animale abandonate fără nicio opreliște - Câinii fără stăpân au luat cu asalt satele din Botoșani!

astăzi, 08:15

S-au umplut de maidanezi pădurile și satele din nordul Moldovei. Cei mai mulți sunt aduși din zonele urbane și abandonați la marginea ulițelor. Autoritățile locale se plâng că au fost ...

„Cartele pentru raționalizarea alimentelor în România”. Precizări de la Guvern privind „starea de război”!

astăzi, 08:00

Biroul de presă al Guvernului atrage atenția asupra unei ”știri false” care circulă în mediul on-line cu intenția de a genera emoții negative în spațiul public. &bdqu...

De la o CIUPERCĂ stimulată de schimbările climatice, un producător din Botoșani a renunțat să cultive sfecla de zahăr!

astăzi, 07:45

Inginerul Neculai Dulceanu administrează o fermă de 600 de hectare, arabil și pășune, în comuna Hăneşti, județul Botoșani. O ciupercă compromite producția sfeclei de zahăr Cult...