Tânăra din Botoșani care face analize la moara care produce 100 de tone de făină pe zi!

Aproximativ 95% din producția morii din Todireni ajunge la Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară fiind livrată către producători locali care dețin brutării artizanale.

Tânăra din Botoșani care face analize la moara care produce 100 de tone de făină pe zi!

La Moara de la Todireni, județul Botoșani, Andreea Maria Guraliuc, absolventă a Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare USV Iași, specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare, face analize de laborator la făina care, în final, ajunge pe masa consumatorilor.

Moara din județul Botoșani are o capacitate de producție de 100 tone /zi. Este complet automatizată, produce mai multe tipuri de faină, iar aproximativ 95% din producția morii are destinația Panifcom Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară fiind livrată către producători locali care dețin brutării artizanale.

„Lucrez ca inginer laborant în cadrul firmei Panifcom de 11 luni, pe 10 iulie fac 1 an. Concret, efectuez analize la făina de grâu, respectiv conținutul de gluten, umiditatea, alfa amilaza. Recomand acest domeniu deoarece industria alimentară este nemuritoare, întotdeauna avem nevoie de hrană”, transmite pentru Lumea Satului ing. de industrie alimentară Andreea Maria Guraliuc.

Andreea vine din Flămânzi, unde a absolvit Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu". Ulterior a urmat Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, din cadrul Universității ”Științele Vieții” Iași.

De un an de zile, Andreea Maria Guraliuc muncește la moara din comuna Todireni, județul Botoșani.

Moara de grâu de la Todireni a fost înființată în anul 1999, de către omul de afaceri Gelu Tofan. După moartea omului de afaceri, în anul 2022, complexul a fost cumpărat de către societatea Panifcom Iași.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul colegilor de la Psihiatrie, după moartea Cristinei: „De azi înainte o vom căuta doar în inimile noastre...”

astăzi, 11:41
457

Dr. Florina Rotariuc, șefa Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a transmis un mesaj de condoleanțe după v...

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
86

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
105

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...