Tânăra din Botoșani care face analize la moara care produce 100 de tone de făină pe zi!

Aproximativ 95% din producția morii din Todireni ajunge la Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară fiind livrată către producători locali care dețin brutării artizanale.

Tânăra din Botoșani care face analize la moara care produce 100 de tone de făină pe zi!

La Moara de la Todireni, județul Botoșani, Andreea Maria Guraliuc, absolventă a Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare USV Iași, specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare, face analize de laborator la făina care, în final, ajunge pe masa consumatorilor.

Moara din județul Botoșani are o capacitate de producție de 100 tone /zi. Este complet automatizată, produce mai multe tipuri de faină, iar aproximativ 95% din producția morii are destinația Panifcom Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară fiind livrată către producători locali care dețin brutării artizanale.

„Lucrez ca inginer laborant în cadrul firmei Panifcom de 11 luni, pe 10 iulie fac 1 an. Concret, efectuez analize la făina de grâu, respectiv conținutul de gluten, umiditatea, alfa amilaza. Recomand acest domeniu deoarece industria alimentară este nemuritoare, întotdeauna avem nevoie de hrană”, transmite pentru Lumea Satului ing. de industrie alimentară Andreea Maria Guraliuc.

Andreea vine din Flămânzi, unde a absolvit Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu". Ulterior a urmat Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, din cadrul Universității ”Științele Vieții” Iași.

De un an de zile, Andreea Maria Guraliuc muncește la moara din comuna Todireni, județul Botoșani.

Moara de grâu de la Todireni a fost înființată în anul 1999, de către omul de afaceri Gelu Tofan. După moartea omului de afaceri, în anul 2022, complexul a fost cumpărat de către societatea Panifcom Iași.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rebeca a dispărut marți de acasă: Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 20:34
15

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 16 ani din municipiul Botoșani, care a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie a.c., iar până...

Măsuri de siguranță luate de polițiștii și jandarmii botoșăneni pe perioada desfășurării Examenelor Naționale

astăzi, 20:02
25

Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate și pentru desfășurarea în siguranță a Examenului Național de Bacalaureat, care se va desfășura  în această perioadă.Astfel...

Transportatorii de lemne suceveni, „certați” cu corectitudinea, încă un șofer sancționat de polițiști!

astăzi, 19:08
34

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit  marți, 25 iunie 2024, pentru control, pe drumul județean D.J. 293, în comuna George Enescu, o autoutilitară c...