Omul de afaceri Gelu Tofan va fi depus la o biserică pe care a ctitorit-o chiar el

Omul de afaceri Gelu Tofan va fi depus la o biserică pe care a ctitorit-o chiar el

Gelu Tofan, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din țară, care s-a stins din viață în cursul zilei de vineri (n.r. 22 octombrie 2021), va fi depus la Biserica „Sfântul Gheorghe” din localitatea Dămideni.

Bărbatul s-a stins din viață la doar 61 de ani, din cauza unei cumplite boli cu care a fost diagnosticat în luna august, după cum au anunțat rudele acestuia. 

Slujba de înmormântare va fi oficiată la lăcașul de cult din Dămideni. Cei care l-au cunoscut și vor să îl conducă pe ultimul drum o vor putea face duminică, 24 octombrie, de la ora 13:00.

Tofan s-a născut la data de 15 octombrie 1960, în comuna Todireni, din județul Botoșani. A fost fondatorul Tofan Grup Internațional, care în anul 2000 a ajuns să fie cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est.

Construcția Bisericii „Sfântul Gheorghe” a început în anul 1989, însă după ce au fost realizate fundațiile lucrarea a încetat din cauza lipsei de fonduri. Aici a intervenit omul de afaceri, care a contribuit la finalizarea lăcașului.

În 1999 Patriarhia Română i-a acordat botoșăneanului ordinul „Crucea Patriarhală” pentru construcția acestui locaș de cult.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Joi, 27 Iunie 2024
1438

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024.De asemenea, mod...

(Și) aleșii de la județ și-au luat vacanță: 10 absenți în prima ședință de după alegeri la Botoșani! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
573

Consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în cursul zilei de joi, 27 iunie, aceasta fiind prima ședință susținută de Consiliul Județean Botoșani după aleger...

Un polițist din Botoșani se pensionează, cine îi ia locul în ATOP! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
1150

Joi la amiază, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, consilierii județeni s-au întrunit în ședința ordinară aferentă lunii iunie.Printre proiectele aflate pe ord...