Șoc în sistemul bugetar: Guvernul discută eliminarea totală a voucherelor de vacanță

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, propune eliminarea totală a voucherelor de vacanță pentru bugetari în anii 2024 și 2025.

Șoc în sistemul bugetar: Guvernul discută eliminarea totală a voucherelor de vacanță

   Foto: gds.ro

„Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Guvernul speră  economisească 2 miliarde de lei pe an prin această măsură de austeritate.

Eliminarea voucherelor de vacanță ar reprezenta o mare lovitură și pentru turismul din România. Foarte multe unități de cazare au supraviețuit tocmai datorită voucherelor de vacanță ale bugetarilor, potrivit stiripesurse.ro.

Ce se discută la Guvern

Guvernul are mai multe scenarii pentru voucherele de vacanță. Până la propunerea lui Marcel Boloș, Guvernul discuta despre o creștere a valorii voucherelor de vacanță de la 1450 de lei la 1600 de lei, dar ar fi urmat să se plătească impozit pentru vouchere.

De asemenea, nu toți bugetarii ar mai fi încasat vouchere. Angajații care depășesc salariul net de 8000 de lei/lună nu ar mai fi încasat vouchere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
35

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
107

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
87

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...