Lista cu firmele din Botoșani validate de AFM să instaleze panouri fotovoltaice

​Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat miercuri, 6 septembrie, pe site-ul oficial, lista cu instalatorii validați în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Lista cu firmele din Botoșani validate de AFM să instaleze panouri fotovoltaice

   Foto: solarcenter.ro

Astfel, începând de ieri, persoanele fizice și unitățile de cult își vor putea alege instalatorul pentru a verifica documentele depuse în cadrul Programului, prin intermediul aplicației informatice.

AFM a anunțat publicarea listelor cu instalatori înscriși în programul Casa Verde Foltovoltaice. Persoanele fizice și unitățile de cult vor putea alege dintre instalatorii validați prin intermediul aplicației puse la dispoziție, potrivit unui comunicat de presă din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

În această sesiune s-au alocat aproape 2 miliarde lei, din care peste 1,7 miliarde de lei sunt destinate persoanelor fizice, iar unitățile de cult au avut la dispoziție 17,5 milioane lei.

Într-un interval de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către solicitant, primul analizează documentele încărcate de cel din urmă, potrivit procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili. AFM generează pe aplicaţie listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili. După publicarea pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu a listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.

„Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare. Selectarea de către solicitant a unui instalator validat, efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant și aprobarea de către instalator, a solicitanţilor eligibili, se pot parcurge în termen de maximum 90 de zile, începând de astăzi, 6 septembrie 2023”, au transmis reprezentanții de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Lista cu instalatori aprobați în județul Botoșani:


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
15

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
47

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
1014

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...