Soarta voucherelor de vacanță se va decide după o evaluare a ministrului

Întrebat dacă voucherele de vacanță vor rămâne şi anul viitor, ministrul Turismului  a spus că urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei acestora.

Soarta voucherelor de vacanță se va decide după o evaluare a ministrului

La finalul anului urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei voucherelor de vacanţă, pentru a se vedea la cel nivel au stimulat mediul privat, după care se va decide dacă acest sistem va continua şi anul viitor. Declarația a fost făcută de ministrul Turismului, Bogdan Trif. Trif spune că ANAT a solicitat ca acest sprijin al sectorului turistic să continue şi în 2019.

“Voucherele de vacanţă vin direct în sprijinul, atât al cetăţenilor, dar, mai ales, în sprijinul hotelierilor. Să nu uităm că vorbim de aproape 400 de milioane de euro şi de 1,2 milioane de oameni care beneficiază de aceste vouchere şi fiecare voucher este în valoare de 1450 de lei, bani care se cheltuiesc în sectorul turistic din România. Nicio guvernare de până acum nu a avut un astfel de proiect. Mai mult decât atât ne-am bucurat că ANAT a trimis un memoriu în care ne îndeamnă să nu renunţăm nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic”, a afirmat ministrul Turismului, citat de News.ro.

Întrebat dacă aceste vouchere vor rămâne şi anul viitor, Bogdan Trif a spus că urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei acestora.

“Este o discuţie, avem întâlniri cu mediul privat, şi-au exprimat dorinţa ca actualul sistem să rămână. Vom discuta, aşteptăm să facem şi o evaluare spre sfârşitul anului să ne dăm seama de eficienţa acestor vouchere de vacanţă, adică la ce nivel a stimulat mediul privat după care vom face o analiză şi vom lua o decizie în acest sens”, a conchis ministrul Turismului.

ANAT este asociaţia patronală a agenţiilor de turism din România, care are ca membri activi 500 de agenţii de turism. ANAT cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism şi călătorie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
13

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
574

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
184

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...