Serverele ANAF sunt nefuncționale!

Contribuabilii care s-au prezentat marți la unele unități ale ANAF nu și-au putut achita obligațiile de plată din cauza nefuncționării sistemului informatic. Aceasta într-o țară renumită pentru performanțele în IT.

Serverele ANAF sunt nefuncționale!

Această situație este valabilă inclusiv la Botoșani, unde nici contribuabilii, dar nici angajații ANAF nu au putut desfășura activitatea în condiții optime. "Nu poate lucra nimeni. Suntem paralizați. Nici măcar Codul Fiscal nu poate fi deschis", spun angajații, confirmând situația cu care se confruntă instituția.

"Nu putem emite ordine de încasare căci nu funcționează sistemului informatic. Ieri a mers", explica marți dimineață o funcționară de la Administrația Financiară din București.

Întrebată dacă miercuri va funcționa sistemul, funcționara în cauză a spus că nu știe când va fi remediată situația.

Chestionați, responsabilii de comunicare ai ANAF nu au putut oferi pe loc informații. Ei au spus că nu au fost informați despre așa ceva și au promis că vor verifica în cursul zilei informațiile, arată Money.ro.

Probleme de funcționare ale sistemului informativ al ANAF sunt recunoscute inclusiv de conducerea Fiscului.

"De când am preluat această funcţie, la începutul acestui an, am constatat că modernizarea informatică a ANAF era doar pe hârtie şi, practic, din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic concret", a afirmat luni Bogdan Stan, președintele ANAF pentru RFI.

În urmă cu o lună Gelu Diaconu, fostul șef ANAF afirma că ”Data Warehouse”, o parte importanta a sistemului informatic al ANAF, a intrat în moarte clinica. "Ce se întâmplă de vreo săptămână le întrece pe toate: baza de date ANAF (Data Warehouse) este în colaps!!! De ce? Preocupați de ocuparea functiilor, nu s-au contractat solutii up-grade, licențe, mentenanță și sunt afectate toate depozitele de date centralizate. Nici centrul de date pentru back-up de la Brasov nu functionează! Se știe deja că nu poate fi repornită în mai puțin de 30 de zile!", scria pe blogul său Gelu Ștefan Diaconu, fostul președinte al ANAF.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
80

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
109

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
172

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...