Seminar organizat de Camera de Comerț privind protecția mediului și gestionarea deșeurilor

Seminar organizat de Camera de Comerț privind protecția mediului și gestionarea deșeurilor

Camera de Comerț și Industrie, în Parteneriat cu Garda de Mediu - Comisariatul Județean Botoșani, organizează în data de 22 februarie 2023, începând cu orele 11,00 la sediul din str. Dragoș Vodă nr 13, un seminar de informare pentru mediul de afaceri,  în cadrul căruia vor fi dezbătute reglementări și noutăți legislative în domeniul protecției mediului și gestiunii deșeurilor.

Subiectele care vor fi abordate:

1. OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.
2. OG nr. 1/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare.
3. OG nr. 6/2021 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului.

Producător de deșeuri = orice persoană ale cărei activități generează deșeuri (producător inițial de deșeuri) sau orice persoană care efectuează operațiuni de pre-tratare, amestecare sau de alt tip, care duc la modificarea naturii sau a compoziției acestor deșeuri.

Deșeuri = orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

Atenție: OUG nr. 92/2021 prevede o serie întreagă de amenzi, cuprinse între 3.000-20.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 5.000-70.000 lei pentru persoane juridice!

Întrebări/teme punctuale care ar putea fi discutate în cadrul acestui seminar pot fi transmise pe adresa de email – secretariat@cciabt.ro până cel târziu în data de 17.02.2023.

(Comunicat de Camera de Comerț)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
13

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
12

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
69

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...