Se dau sau nu pensiile şi salariile înainte de Paşti? Anunțul Casei de Pensii Botoșani!

Se dau sau nu pensiile şi salariile înainte de Paşti? Anunțul Casei de Pensii Botoșani!

La această oră, cert este că pensiile vor fi primite înainte de Sărbătorile de Paști doar de către pensionarii Ministerului de Interne. Carmen Dan a anunțat încă de sâmbătă că pensionarii MAI își vor primii bani înainte de Învierea Domnului.

În ceea ce privește ceilalți pensionari, nu s-a anunțat până acum nimic oficial. În plus, există voci care susţin că nu mai este timp pentru punerea în aplicare a unei eventuale ordonanţe de urgenţă date în această săptămână pentru plata în avans a salariilor bugetarilor și a pensiilor. 

Chiar dacă în şedinţa de guvern din Săptămâna Mare se va decide acest lucru, nu mai este timp pentru punerea în aplicare a unei eventuale ordonanţe de urgenţă pentru plata în avans a salariilor bugetarilor şi a pensiilor. Mai ales că, începând din acest an, Vinerea Marea este zi nelucrătoare. 

Întrebat săptămâna trecută despre plata salariilor şi a pensiilor anticipat, înainte de Paşti, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat: „Nu a fost o discuţie în acest sens în ședința de Guvern. Mai multe amănunte poate să dea Ministerul Finanţelor”.

La Botoșani, pe pagina de Facebook a Casei de Pensii era postat luni seara următorul anunț: "În luna aprilie plata pensiilor se face conform convenţiilor încheiate cu CN Poşta Română şi cu băncile comerciale: în cont bancar plata se va face vineri 13 aprilie, iar plata prin poştă la domiciliu va începe din 16 aprilie".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
26

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
127

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...