Se dau bani pentru tineri. În ce condiții poți primi până la 70.000 de euro

Se dau bani pentru tineri. În ce condiții poți primi până la 70.000 de euro

Tinerii care doresc să înființeze afaceri în domeniul agricol au la dispoziție două linii de finanțare neramburasabilă, prin intermediul Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care intenționează să acceseze bani europeni pentru înființarea de ferme agricole sau pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul agricol şi pomicol. Anunțul a fost făcut de oficialii Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

Ghidurile solicitantului pentru liniile de finanțare din bani europeni destinare instalării tinerilor fermieri (submăsura 6.1) și dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3) au fost publicate pe pagina de internet a AFIR. Acestea pot fi accesate la adresa www. afir.info.

Mai mulți bani pentru tinerii fermieri

Potrivit MADR, sprijinul financiar pe care îl vor putea obține tinerii fermieri va fi majorat începând cu sesiunea din acest an. Astfel, pentru cei care se instalează în mediul rural și intenționează să deschisă o fermă, finanțarea este 100% nerambursabilă. Banii se acordă pentru o perioadă de maximul trei ani (inclusiv pentru exploatațiile pomicole – faţă de cinci ani cât era anterior).

Valoarea alocării poate fi, în funcție de dimensiunea exploatației agricole, de 70.000, 60.000, 50.000 sau de 40.000 de euro. Dimensiunea exploatației este stabilită printr-o aplicație pusă la dispoziția celor interesați, pe pagina de internet a AFIR.

Fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici

De asemenea, pot obține fonduri europene cei care dețin ferme mici și doresc să le dezvolte. Și în acest caz, alocarea financiară este 100% nerambursabil, iar suma maximă ce poate fi obținută este de 15.000 de euro.

MADR precizează că sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsurile 6.1, 6.3 a început în data de 27 august 2021, ora 9.00.

„Toţi cei interesaţi să acceseze fonduri europene prin submăsurile menţionate anterior au la dispoziţie gratuit pe www.afir.info Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în vederea întocmirii documentaţiei pentru depunerea cererilor de finanţare, care se va realiza on-line, pe site-ul Agenţiei, la momentul lansării sesiunii”, anunţă MADR.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
120

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
885

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
415

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...