Salariul minim brut pe economie va fi majorat

Salariul minim brut pe economie va fi majorat

Salariul minim brut pe economie va fi majorat, începând cu 1 octombrie, de la 3.000 la 3.300 lei, potrivit deciziei adoptate astăzi de Guvern. Premierul Marcel Ciolacu a mai spus că bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi suplimentat.

La începutul şedinţei, premierul Marcel Ciolacu a precizat că mărirea salariilor minime din agricultură, construcţii şi industria alimentară va fi amânată pentru că ultimele calcule arată că salariaţii ar pierde bani atunci când ar plăti asigurările de sănătate, scrie Rador.

Marcel Ciolacu: Calculele prezentate în această dimineaţă de Ministerul Finanţelor arată că, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industrie alimentară ar fi putut scădea. Cu toţii şi mai ales eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru. Drept urmare, ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară vor rămâne la fel, deoarece au încă scutirea la CASS.

Şi tot în şedinţa de astăzi, Guvernul va suplimenta bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a acoperi cheltuielile cu medicii de familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
220

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
333

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2336

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...