Salarii mai mari în construcții, lucrări mai scumpe. Firmele au trimis notificări

Salarii mai mari în construcții, lucrări mai scumpe. Firmele au trimis notificări

Majorarea salariului minim de la 1 ianuarie în construcții, la 3000 de lei, cu o mie mai mult decât în celelalte domenii, scumpește lucrările. Firmele susțin că sunt nevoite să ceară mai mult, ca să-și poată acoperi costurile. La reabilitarea blocurilor, de pildă, locatarii s-au trezit că trebuie să mai dea bani peste suma stabilită la început.

Șef de asociație: “Cu ordonanţa asta, ştiţi foarte bine, costurile pe fiecare apartament vor fi cu ceva în plus, undeva între 800 şi 1200 de lei.”

Octavian Dan, consultant economic: ”Crescând salariul minim în sectorul construcțiilor, în mod obligatoriu şi coeficienţii utilizaţi în calculul manoperei vor creşte cu aproximativ 50 la sută. Lucrările de construcţii în zona privată se obţin prin negocieri directe.”

Ioan Mintaș, managerul unei firme de construcţii: “Deci eşti obligat la muncitor necalificat să-i dai 3000 de lei, iar la muncitorul calificat, sigur că tre’ să-i dai un alt salariu, în raport de calificarea pe care o are.”

Alexandru Zaharia, director firmă construcţii: ”În situaţia în care te duci la o licitaţie, trebuie să reglezi preţul, manopera, în aşa fel încât să fii eligibil să mai poţi câştiga şi câte o licitaţie.”

Inclusiv firma primăriei care se ocupa de asfaltări în oraş spune că este nevoită să renegocieze preţurile pentru contractele pe care le are în derulare, arata stirileprotv.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
10

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
264

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
232

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...