ROBOR se menține la același nivel de șase zile, situație nemaiîntâlnită de dinaintea creșterii accelerate

ROBOR se menține la același nivel de șase zile, situație nemaiîntâlnită de dinaintea creșterii accelerate

Indicele ROBOR la 3 luni se menține la același nivel de o săptămână, o premieră pentru ultimele 7 luni. Astfel, indicele în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, este la valoarea de 7,97% pe an din data de 18 august.

O perioadă atât de lungă de stabilitate n-a mai fost înregistrată de la începutul anului 2022 (27 ianuarie), când nivelul ROBOR era de 3,05%.

După ce a atins un maxim al ultimilor 12 ani la începutul lunii august, de 8,14%, ROBOR la 3 luni a urmat un trend descrescător, minimul lunii august fiind de 7,96%. Cu toate acestea, din data de 18 august, indicele s-a stabilizat la 7,97% pe an. ROBOR la 3 luni a început să înregistreze scăderi în prima parte a lunii august, după ce guvernatorul BNR Mugur Isărescu a criticat băncile pentru că „au cam sărit calul cu ROBOR”.

La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an, iar la începutul anului trecut era de de 2,01% pe an. Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a menținut la 8,13% pe an, iar ROBOR la 12 luni a rămas la 8,26% pe an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
12

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
15

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
520

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...