Puterea pregătește din nou ștergerea penalităților: Nouă amnistie pentru firmele și persoanele fizice cu datorii la stat

Puterea pregătește din nou ștergerea penalităților: Nouă amnistie pentru firmele și persoanele fizice cu datorii la stat

Firmele și persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 vor fi scutite de penalități și jumătate din dobânda acumulată dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului, este noua facilitate pregătită de la nivel politic.

Argumentele avansate sunt „stimularea conformării voluntare a contribuabililor la plata obligațiilor fiscale și maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare”, reiese dintr-un document analizat de Profit.ro.

Mișcarea este similară cu facilitățile introduse de Guvernul Boc în 2011 și Cabinetul Ponta în 2015, cu aceleași argumente.

Acum, firmele și persoanele care vor dori să beneficieze de această facilitate, după ce va fi avizată, trebuie să depună o cerere la Fisc până la sfârșitul anului.

Facilitățile pregătite

-Anularea penalităților de întârziere, precum și a unei cote de 50% din dobânzi, aferente obligațiilor de plată principale către bugetul general consolidat, administrate de ANAF, cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017, cu următoarele condiții:

-Stingerea până la 30 septembrie 2017 a obligațiilor de plată principale cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017, indiferent de data stingerii acestora.
-Stingerea până la data de 31 decembrie 2017 a cotei de 50% din dobânzile aferente obligațiilor de plată principale cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017, stabilite prin decizii de calcul comunicate.
-Stingerea până la data de 31 decembrie 2017 a obligațiilor de plată principale curente administrate de ANAF cu termene de plată cuprinse între 1 iulie-31 decembrie 2017, împreună cu accesoriile calculate pentru eventuale întârzieri la plata acestor obligații principale, stabilite prin decizii până la 31 decembrie 2017.
-Depunerea până la 31 decembrie 2017 a tuturor declarațiilor potrivit vectorului fiscal. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal central.

Depunerea unei cereri de acordare a acestor facilități până la data de 31 decembrie 2017. Citește mai mult pe profit.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...