Proprietarul Euroins susține că toate plăţile vor fi reluate dacă ASF renunţă la revocarea licenţei

Proprietarul Euroins susține că toate plăţile vor fi reluate dacă ASF renunţă la revocarea licenţei

EIG Re şi toate celelalte grupuri de reasigurători vor reînnoi imediat contractele de reasigurare şi vor relua plăţile tuturor daunelor curente şi viitoare în locul Fondului de Garantare dacă ASF renunţă la revocarea licenţei Euroins, susţin reprezentanţii Eurohold Bulgaria.

„La două săptămâni de la revocarea abuzivă a licenţei Euroins Romania, piaţa asigurărilor auto obligatorii este într-o confuzie totală din cauza deciziilor fără suport economic care au provocat deja creşterea valorii primelor de asigurare RCA. Preţuri de referinţă mult mărite, două tentative de plafonare a preţurilor eşuate, critici din partea societăţilor de asigurare şi a brokerilor, blocarea reparaţiilor pentru mii de clienţi şi perspectiva pierderii locurilor de muncă pentru mii de salariaţi din industria asigurărilor sunt doar cele mai evidente consecinţe ale deciziei abuzive a ASF”, se menţionează în comunicat.

Compania a anunţat, în comunicat, că în cazul revocării deciziei ASF, respectiv restituirea licenţei şi restabilirea activităţii Euroins România, EIG Re şi toate celelalte grupuri de reasigurători vor reînnoi imediat contractele de reasigurare şi vor relua plăţile tuturor daunelor curente şi viitoare în locul Fondului de Garantare, ceea ce va economisi sume uriaşe de bani pentru statul român şi cetăţeni.

„Reamintim că, încă din 17 februarie 2023, Eurohold Bulgaria AD a făcut publice principalele clauze ale acordului de reasigurare dintre Euroins România şi EIG Re şi a transmis un mesaj oficial pe această temă către toate publicaţiile din România. Acest lucru ar putea fi uşor verificat pe site-ul companiei, unde a fost încărcat conţinut detaliat pe acest subiect. După cum am informat deja pe 17 februarie, acordurile de reasigurare, semnate de Euroins România, acoperă 97% din toate daunele (plăţile) din portofoliul companiei, nu doar pentru 2022, ci şi pentru întreg anul 2023”, se mai precizează în comunicat.

În practică, 97% din toate plăţile privind daunele companiei româneşti sunt garantate şi subscrise de reasigurători externi, susţine sursa citată.

„Pentru anul în curs, EIG Re acoperă 87% din plăţile pe daune ale asigurătorului român, iar Allianz - încă 10% dintre acestea. Reamintim că riscul, care fusese transferat de la Euroins România către EIG Re, a fost cedat unor reasigurători de top din Europa. În acest fel, asigurătorul român trebuie să acopere doar 3% din plăţile pe daune care ar urma să apară în 2023. În acelaşi timp, chiar şi activele disponibile în prezent ale Euroins România sunt peste 270 de milioane de lei, cu mult mai mult decât acest 3% din plăţile pentru daune pe care societatea trebuie să le acopere”, se mai spune în document.

Totodată, asigurătorul menţionează că, doar pentru perioada 1 ianuarie 2023 - 17 martie 2023, peste 450 de milioane de lei au fost plătite către Euroins România în cadrul acestor contracte de reasigurare.

Reprezentanţii Eurohold Bulgaria subliniază că, din 17 martie, când ASF a retras licenţa Euroins România şi a solicitat falimentul acesteia, societatea acoperă toate cerinţele de reglementare şi de capital, este suficient de solvabilă şi nu se putea vorbi de vreun faliment.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
51

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
204

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
102

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...