Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie, potrivit Ordonanţei de Urgenţă aprobată ieri de Guvern. Măsura se aplică atât consumatorilor casnici, cât şi celor industriali.

Clienţii casnici care nu consumă mai mult de 100 de kilowaţi lunar vor plăti un tarif de maximum 68 de bani pe kilowatt cu TVA inclus, însă dacă consumul lor va fi până în 300 de kilowaţi, preţul final facturat va fi de cel mult 80 de bani pe kilowatt.

Potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă adoptat de Guvern, clienţilor noncasnici li se va aplica un tarif de până la un leu pe kilowatt, spunea premierul Nicolae Ciucă, precizând, totodată, că în ceea ce priveşte gazele naturale, clienţii casnici vor plăti maximum 31 de bani, iar cei noncasnici, nu mai mult de 37 de bani pe kilowatt.

„Am luat toate aceste măsuri astfel încât să continuăm cu programul şi măsurile guvernamentale pentru a putea proteja cetăţenii, pentru a stimula economia şi a proteja locurile de muncă. Concomitent, la nivelul Ministerului Energiei se iau măsuri pentru tot ceea ce înseamnă identificarea de surse noi de energie şi, de asemenea, pentru identificarea de surse noi de aprovizionare cu gaze naturale”, a spus Ciucă, potrivit Radio Iași.

Această schemă ce plafonează preţurile la energie electrică şi gaze naturale va fi aplicată de la 1 aprilie până la 31 martie anul viitor.

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
33

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
41

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
80

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...