Prețul energiei pe bursă în februarie, de patru ori mai mare față de anul trecut

Prețul energiei pe bursă în februarie, de patru ori mai mare față de anul trecut

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM (Piața pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 932 lei pe MWh în luna februarie 2022, valoare de patru ori mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 234 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier.

Digi24 scrie că, totuși, prețul în februarie a fost mai mic decât cel din luna anterioară, ianuarie 2022, când cotaţia era 949 lei pe MWh.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 2,158 miliarde de lei în luna februarie, în creştere cu 296% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pe de altă parte, volumul tranzacţiilor a crescut cu doar 1,2%, până la 2.282.471 de MWh.

Cota de piaţă a PZU a fost de 49,95%, în creştere cu 7%.

Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 329 de participanţi, dintre care activi au fost 227.

Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare, potrivit Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
31

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
64

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
308

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...