Patronii de restaurante vor sa treacă bacșișul pe notă, dar cu o condiție

Asociatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) propune modificarea legislatiei privind veniturile obtinute sub forma de bacsis, solicitand ca acestea sa fie evidentiate separat in bonul fiscal, insa fara a se supune cotei de TVA.

"Bacsisul nu ar trebui sa se supuna cotei de TVA, pentru ca nu este asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii si, ca urmare, bacsisurile oferite de clienti se distribuie angajatilor de catre conducerea operatorului economic", a declarat, luni, Dragos Petrescu, presedintele HORA, intr-o conferinta de presa, comform ziare.com.

 

Potrivit acestuia, veniturile din bacsis ar trebui considerate venituri din alte surse si impozitate la sursa prin aplicarea cotei de 10%.

"Operatorul economic va evidentia in contabilitate operatiunile de incasare a sumelor din bacsis si distribuirea acestora catre angajati. Ospatarul este obligat sa declare bacsisul la sfarsitul anului ca venit, urmand a fi impozitat cu 10%. Va fi declarat numai de o parte si nu intra in responsabilitatea operatorilor", mai spune propunerea HORA.

Petrescu a aratat ca, in Romania, deocamdata nu este implementata cultura bacsisului atat de puternic incat acesta sa fie obligatoriu, asa ca in alte tari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va fi vremea la început de decembrie!

astăzi, 15:04

Vremea va intra într-un proces treptat de încălzire în următoarele zile. Temperaturile vor ajunge la 12 – 14 grade, iar precipitaţii vor apărea în special către fina...

A plecat la Ceruri preotul care a construit biserici, dar a ajutat și familii din Botoșani

astăzi, 12:59

Pr. paroh Mihoc Dimitrie, din satul Sfântul Ilie – Șcheia, județul Suceava, a plecat la Ceruri mult prea devreme, la doar 62 de ani. Părintele Dimitrie Mihoc s-a născut pe 25 august...

Iftime anunță regula de bază în fotbal: ”Doar 10% din profit, nu mai mult!”

astăzi, 12:18

Nivelul investiţiilor în fotbal poate scăpa de sub control şi poate ajunge să fie, pentru patroni, aproape ca un joc de noroc, în care direcţionezi către echipă bani tot mai mulţi....