Operator economic din Botoșani închis temporar și amendat cu 40.000 de lei!

Sancțiune de 40.000 de lei, dar și suspendarea temporară a activității, asta au decis comisarii Gărzii de Mediu Botoșani.

Operator economic din Botoșani închis temporar și amendat cu 40.000 de lei!

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani, în echipă mixtă cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, au constatat că un operator economic desfășoară activități de import și comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet de echipamente electrice și electronice (aparatul de producere gheață, umidificator, perie electrică păr, robot de bucătărie, expresor cafea), fără a fi înscris în Registrul național al producătorilor de EEE instituit Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

În acest sens s-a stabilit în sarcina operatorului economic un număr de 12 măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate.

De asemenea, s-a aplicat o sancțiune de 40.000 lei.

Mai mult, s-a aplicat o sancțiune complementară a suspendării temporare a activităţii operatorului economic până la conformarea cu prevederile legale.

Până în prezent, operatorul economic a obținut numărul de înregistrare în Registrul național al producătorilor de EEE instituit Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, a transmis numărul tuturor reţelelor comerciale prin care sunt vândute EEE importate, respectând în acest sens obligațiile producătoriilor de EEE, aşa cum sunt definiţi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice.

Sesizarea a venit ca urmare a controlului tematic planificat și a planului de acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor derulate de către persoanele fizice și juridice care comercializează și utilizează substante care diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră, precum și pentru respectarea legislației privind regimul substanțelor periculoase și deșeurilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
214

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
203

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
294

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...