Noul timbru de mediu va fi introdus până în aprilie 2018, spune ministrul Mediului

Noul timbru de mediu va fi introdus până în aprilie 2018, spune ministrul Mediului
Deși a fost eliminat complet din legislație de doar câteva luni, timbrul de mediu ar urma să fie înlocuit, totuși, de o altă taxă auto până în aprilie 2018, conform unor declarații recente ale Grațielei Gavrilescu, ministrul mediului.

Proprietarii de mașini nu mai trebuie să achite timbrul de mediu din prima zi a lunii februarie 2017, această obligație intervenind, de obicei, la prima înmatriculare sau la prima schimbare de proprietar, scrie Avocatnet.ro.
 
Timbrul de mediu ar urma să fie înlocuit de o altă taxă auto până în aprilie 2018, în condițiile în care acesta abia a fost eliminat de doar câteva luni. Încă nu există informații prea multe despre forma pe care o va avea această taxă auto nouă și nici despre cine va trebui să o achite. Singurele informații oferite de ministrul mediului sunt că va fi o taxare în funcție de emisiile poluante.
 
„Bugetul Adminstrației Fondului pentru Mediu va fi aprobat undeva în martie - aprilie anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu știu cum va ieși forma finală a acestei penalități pentru mașinile care vor polua și sper ca în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli să fie aprobat, să avem și o formă finală. Principiul va fi același, adică «poluatorul plătește»”, a declarat Grațiela Gavrilescu, citată de Mediafax.
 
Intenția de a înlocui timbrul de mediu cu o nouă formă de taxare de mediu a fost o idee constantă, la nivelul Guvernului, încă din februarie 2017, însă până acum nu s-a ajuns la o propunere concretă. Inițial, Daniel Constantin, fostul ministru al mediului, a fost cel care a informat că există planuri pentru o nouă taxare de mediu.
 
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013, ce reglementa timbrul de mediu pentru autovehicule, a fost abrogată în prima zi a lunii februarie 2017. Astfel, de la acea dată, proprietarii de mașini nu mai sunt obligați să achite taxa auto la prima înmatriculare a unei mașini sau la prima schimbare de proprietar.
 
Notă: În prezent, proprietarii de mașini pot cere, pe cale administrativă, restituirea oricăreia dintre fostele taxe auto, deci și a timbrului de mediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...