Ministrul Muncii, la Botoșani: Industria textilă, cea mai afectată după pandemie

Ministrul Muncii, la Botoșani: Industria textilă, cea mai afectată după pandemie

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că domeniul textil este cel mai afectat după pandemie și sunt necesare măsuri de sprijinire.

Flexibilizarea muncii este o măsură care poate să fie benefică angajatorilor din domeniul textil, în sensul că, dacă angajatorul are un volum de comenzi mai mic decât cel de dinaintea pandemiei, va putea să flexibilizeze programul de muncă al salariatului.

„S-a discutat despre domeniul textil, care este cel mai expus unei lipse de perspectivă în comenzile de care au nevoie pentru a-și  face un plan de lucru dar toți cei prezenți au confirmat faptul că văd în Guvern un partener receptiv la a pune la dispoziție noi măsuri adaptate evoluției lucrurilor. Am discutat despre aceste  tipuri de măsuri de sprijin care acoperă astăzi o parte din costul salarial al celor care au fost în șomaj tehnic și revin în activitate”, a declarat Violeta Alexandru.

Aceasta a adăugat că rezultatele Guvernului în economie sunt vizibile, având în vedere situația de excepție pe care o traversează România.

„Am discutat despre măsurile Guvernului care acoperă jumătate din costul salarial al fiecărei persoane care a avut contractul întrerupt în perioada stării de urgență și de alertă și revine la activitate sau își găsește un alt loc de muncă. Am discutat despre flexibilizarea muncii, o măsură care se va adresa inclusiv domeniului textil, în sensul în care dacă angajatorul are astăzi un volum de comenzi mai mic decât cel dinainte de pandemie, poate să flexibilizeze programul de muncă al angajatului, cu informarea sindicatelor și să primească de la stat o parte din fondurile aferente salariului. Toate acestea sunt rezultate concrete. Diferența dintre acest Guvern și Guvernele anterioare este că noi avem rezultate într-o perioadă cu totul excepțională pentru care nimeni nu te-a pregătit să o gestionezi”, a mai spus Alexandru.

De altfel, pentru soluții imediate militează și Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani care a declarat că sunt necesare luarea unor măsuri care să susțină industria textilă ce a scăzut în ultima perioadă.

„Tema noastră actuală și viitoare este ce se va întâmpla în următoarea perioadă luând în calcul impactul acestei pandemii pentru că piața în industria textilă scade foarte mult, la fel și în HoReCa, și trebuie să găsim soluții ca să putem să echilibrăm acest lucru”, a specificat Valeriu Iftime.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
191

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
37

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
297

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...