Ministrul Muncii: „Marile firme de confecții de la Botoșani au trecut, cât s-a putut de bine, peste perioada stării de urgență”

Ministrul Muncii: „Marile firme de confecții de la Botoșani au trecut, cât s-a putut de bine, peste perioada stării de urgență”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris pe Facebook o serie de concluzii cu care a părăsit județul Botoșani, în urma unei vizite la fabrica de confecții Formens din municipiul-reședință și la o fabrică din Dorohoi. În ciuda faptului că oamenii de afaceri botoșăneni au tras numeroase semnale de alarmă în timpul discuțiilor cu oficialul guvernamental, alături de președintele Camerei de Comerț din Botoșani, Alexandru s-a declarat mulțumită despre situația prezentată.

În postarea respectivă, în care ministrul Muncii laudă o serie de măsuri de relansare a economiei adoptate de Guvern, se stipulează ideea că patronii din confecții din Botoșani au trecut „cât s-a putut de bine peste perioada stării de urgență”.

„Am fost mulțumită să aud că marile firme de confecții de la Botoșani au trecut, cât s-a putut de bine, peste perioada stării de urgență, beneficiind de sprijinul oferit de Guvern prin șomajul tehnic. 44 milioane de lei, aproximativ 12.000 beneficiari din Botoșani. Am avut acel sentiment că a fost chiar utilă munca din ultimele luni.

Dialogul acesta permanent pe care l-am avut în toată această perioadă, faptul că am inclus multe dintre propuneri în deciziile luate, încurajează mediul de afaceri să ridice în discuție subiecte care nu au fost, în ultimii ani, nici măcar serios discutate, darămite găsite soluții pentru ele.

Când Guvernul gestionează eficient problemele existente, propune soluții și le pune în practică rapid (iar oamenii văd efectele), tendința firească este să vrei să se rezolve cât mai multe. Toate. Tot ceea ce nu s-a rezolvat până acum. Așa se întâmplă când observi că, deși este greu, astăzi chiar se livrează rezultate.

Măsurile pe care le-am pregătit pentru perioada următoare înseamnă soluții pentru alte nevoi - program de lucru flexibil pentru companiile care nu au reluat complet activitatea, sprijin pentru zilieri dar și pentru lucrătorii sezonieri. Vom trece și peste următoarea perioadă.

Înapoi spre București! Sfârșit de zi”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Asta, în condițiile în care, tot ministrul a spus că: „S-a discutat despre domeniul textil, care este cel mai expus unei lipse de perspectivă în comenzile de care au nevoie pentru a-și  face un plan de lucru dar toți cei prezenți au confirmat faptul că văd în Guvern un partener receptiv la a pune la dispoziție noi măsuri adaptate evoluției lucrurilor. Am discutat despre aceste  tipuri de măsuri de sprijin care acoperă astăzi o parte din costul salarial al celor care au fost în șomaj tehnic și revin în activitate”.

(edit: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: Universitatea Craiova - FC Botoşani, ora 14.30

astăzi, 10:53
83

FC Botoșani o întâlnește astăzi în deplasare, de la ora 14:30, pe Universitatea Craiova, în speranța unei revanșe pentru înfrângerea din Cupă.Obțin&acir...

Grav accident cu cinci răniți la Salcea, în Suceava. Printre ei sunt și botoșăneni

Vineri, 5 Martie 2021
5452

Un grav accident rutier s-a produs, vineri seară, în orașul Salcea județul Suceava, soldat cu rănirea a trei persoane, între care doi copii, după impactul puternic dintre două autotu...

FC Botoșani, favorita numărul 4 la câștigarea campionatului. Vezi ce șanse are Keyta sa ajungă golgheter

Vineri, 5 Martie 2021
425

FC Botoșani se gândește la al doilea play-off consecutiv. Datorită formei bune din ultima perioadă, FC Botoșani a devenit chiar o formație cotata cu o șansă bună la câștigarea ca...