Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: „44 de milioane de lei au fost trimise către Botoșani pentru plata șomajului tehnic”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: „44 de milioane de lei au fost trimise către Botoșani pentru plata șomajului tehnic”

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vizitat fabrica de confecții Formens, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri botoșăneni. Aceștia  i-au comunicat problemele cu care se confruntă și oficialul a răspuns tuturor întrebărilor, dialog pe care îl consideră fundamental pentru măsurile pe care guvernul Orban trebuie să le ia în continuare.

„Am răspuns tuturor întrebărilor mediului de afaceri pentru că mi-am dorit să vin la dumneavostră la acest dialog pe care îl consider fundamental pentru noile măsuri pe care guvernul Ludovic Orban trebuie să le ia în continuare. Rezultatele pe care le are Ministerul Muncii sunt de necontestat: 44 de milioane de lei au fost trimise către Botoșani pentru plata șomajului tehnic, aferent a 12.000 persoane. Acestea sunt rezultate concrete pe care Guvernul, Ministerul Muncii le-au obținut și le-am discutat cu cei care au beneficiat de șomajul tehnic. În sală erau angajatori care au apelat la această măsură și au confirmat, ceea ce noi am văzut în acest moment, și anume că măsura șomajului tehnic a fost utilă, eficientă, livrată la timp și accesată foarte simplu. Din discuțiile purtate, am reținut faptul că angajatorii deja se pregătesc să apeleze la măsura 41,5% pusă la dispoziție de Guvern pentru plata posturilor salariale ale celor care au fost în șomaj tehnic și revin astăzi în activitate”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Violeta Alexandru, Ministrul Muncii.

Guvernul a stabilit că 41,5% din salariul de bază al celor care se vor întoarce din şomaj tehnic va fi plătit din bugetul public pe o perioadă de trei luni.

Numărul celor care se aflau în şomaj tehnic la 28 mai 2020 (ultimele date) era de 595.000, conform datelor Ministerului Muncii. Astfel, cei care se vor întoarce din şomaj tehnic vor avea asigurat de către stat 41,5% din salariul de bază. O astfel de măsură vine să sprijine angajatorii, dar şi angajaţii care au asigurat locul de muncă cel puţin până la finalul acestui an, după cum susţine guvernul.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: Universitatea Craiova - FC Botoşani, ora 14.30

astăzi, 10:53
74

FC Botoșani o întâlnește astăzi în deplasare, de la ora 14:30, pe Universitatea Craiova, în speranța unei revanșe pentru înfrângerea din Cupă.Obțin&acir...

Grav accident cu cinci răniți la Salcea, în Suceava. Printre ei sunt și botoșăneni

Vineri, 5 Martie 2021
5305

Un grav accident rutier s-a produs, vineri seară, în orașul Salcea județul Suceava, soldat cu rănirea a trei persoane, între care doi copii, după impactul puternic dintre două autotu...

FC Botoșani, favorita numărul 4 la câștigarea campionatului. Vezi ce șanse are Keyta sa ajungă golgheter

Vineri, 5 Martie 2021
425

FC Botoșani se gândește la al doilea play-off consecutiv. Datorită formei bune din ultima perioadă, FC Botoșani a devenit chiar o formație cotata cu o șansă bună la câștigarea ca...