Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România!

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România!

Calitatea de membru UE al Marii Britanii împiedică Registrul Auto Român să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta. Situația se va schimba după Brexit.

Conducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Cauza este numărul mare de accidente în care sunt implicate acestea.

„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, spune George Dincă, șeful Registrului Auto Român într-un interviu acordat Capital.

Totuși el nu precizează ce se va întâmpla cu mașinile care provin din Malta, și aceasta țară membră a UE, care au de asemenea volan pe dreapta.

În România sunt înmatriculate circa 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. În cazul accidentelor în care sunt implicate şi maşini cu volan pe dreapta, conform statisticilor, vina aparţine şoferilor acestor maşini în 90% dintre situaţii.

Riscurile volanului pe dreapta în România

În momentele în care vrei să depăşeşti, nu este suficient să înclini puţin capul cum ai face într-o maşină normală, ci trebuie să ieşi de pe sensul de mers cu jumătate de maşină şi să te apleci serios în stânga ca să vezi dacă vine ceva din faţă.

Manevra este cât se poate de periculoasă, o mare parte din accidentele rutiere iscându-se tocmai din acest motiv.

În același timp, vezi cu greu dacă te depăşeste cineva. Şoferii cu astfel de maşini, mai prudenţi, lasă o distanţă mai mare faţă de maşina din faţă, ca să vadă înainte mai bine. Dar odată ce laşi distanţa mare, cineva din spate tinde să te depăşească, dacă mergi în coloană. Tu nu-l vezi la timp şi te trezeşti că vrei să depăşesti când deja este o maşină lângă tine. Iar şofatul pe timp de noapte este şi mai dificil. SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...