Marius Budăi a discutat despre condițiile de muncă ale românilor din Germania cu sindicatele din această țară

Marius Budăi a discutat despre condițiile de muncă ale românilor din Germania cu sindicatele din această țară

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţi ai sindicatelor din Germania, pentru a discuta aspecte legate de condiţiile de muncă, salarizare şi cazare ale lucrătorilor români din această ţară.

„În Germania nu mă întâlnesc doar cu oficialităţi, ci şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, care se luptă pentru drepturile angajaţilor din această ţară, inclusiv cele ale cetăţenilor români. Astfel, am avut astăzi o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Faire Mobilitat Berlin şi Arbeit und Leben Berlin, cu care am discutat aspecte legate de condiţiile de muncă, salarizare şi cazare ale lucrătorilor români din Germania. Apreciez deschiderea la dialog şi dorinţa de a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină cetăţenii români care lucrează ca sezonieri, dar şi cei care lucrează pentru o perioada mai îndelungată. Mulţumesc atât autorităţilor, cât şi sindicatelor germane pentru deschidere şi colaborare!", a scris, pe Facebook, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Tot marţi, după întâlnirea cu omologul său german, Marius Budăi a scris pe reţeaua de socializare că oficialul german este de acord cu un plan comun de acţiune 2023-2024, pentru a întări cooperarea bilaterală dintre cele două ţări.

„Ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil, se dovedeşte a fi un prieten al României, dar şi al meu personal. Omologul meu german îşi dovedeşte preocuparea pentru românii care lucrează în Germania şi este de acord să facem un plan comun de acţiune 2023-2024, pentru a întări cooperarea bilaterală dintre cele două ţări", a transmis Marius Budăi.

În urmă cu o lună, oficialul de la Muncă afirma la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung, că sunt aproximativ un milion de români care lucrează în Germania, lucrători permanenţi şi sezonieri.

„În Germania vorbim de circa 870-880.000 de lucrători permanenţi şi în jur de 180.000 - 190.000 de lucrători sezonieri. Iată că este un număr foarte mare şi considerăm ca lucrătorii români în Germania, şi nu numai în Germania, în Europa, fac cinste ţării noastre contribuind direct la PIB-ul ţărilor respective", a afirmat atunci Budăi, potrivit Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta