Karakul de Botoșani, prima rasă din România cu propriul muzeu la standarde europene! - Video

Când spui Stațiunea de Cercetare Dezvoltare de la Popăuți spui Karakul. Karakul va deveni în curând prima rasă de ovine din România cu propriul muzeu la standarde europene. 

Directorul Stațiunii, Ionică Nechifor, este de ani buni ambasadorul acestei rase de ovine care a reușit să se impună în multe ferme și să reprezintă o rasă de viitor pentru oieritul românesc.

Proiectele ambițioase pentru rasa de ovine Karakul nu ar fi fost posibile fără implicarea directorului Stațiunii, transmit realizatorii emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența. Ionică Nechifor s-a zbătut pentru a obține finanțarea necesară pentru ca activitatea de cercetare să poată continua, dar și să fie elaborate noi proiecte.

Karakul reprezintă o afacere profitabilă pentrun fermierii români mai ales pentru că această rasă este ameliorată continuu și răspunde cerințelor pieței. Pentru directorul stațiunii de la Popăuți este o adevărată misiune ca oaia Karakul să devină o rasă modernă, care păstrează însă și caracteristicile ce au consacrat-o. 

Inginerul Ionică Nechifor și echipa de la Stațiunea Popăuți nu se îngrijesc doar de viitorul rasei Karakul, ci vor să conserve și să evidențieze și trecutul acestei oi valoroase. De altfel, Karakul va deveni în curând prima rasă de ovine din România cu propriul muzeu la standarde europene. 



”Sunt un pasionat al rasei Karakul de Botoșani. La nivel național, rasa Karakul de Botoșani deține un procent de 11% din total specie ovine”, spune Ionică Nechifor.

Astfel, rasa Karakul va deveni prima rasă din România cu propriul muzeu la standarde europene.

”Muzeul Stațiunii de Cercetare Popăuți ne prezintă istoria rasei Karakul și tradițiile din zona de nord a României. Ideea de a avea un muzeu nu îmi aparține mie, el a existat cumva în Stațiunea de Cercetare Popăuți, dar era într-o clădire improprie. Pentru că erau mulți interesați din afara României, și vorbim de Germania, de Austria, țările din est, de a vizita stațiunea și muzeul cu istoria rasei, am spus că e mai eficient dacă modernizez această clădire și aduc muzeul la stradă, pentru a-l introduce în circuitul turistic”, mai spune directorul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare de la Popăuți.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...