Fermierul din Botoșani care face agricultură ”cu doi gineri și doi băieți” - Video

O fermă de aproximativ 1300 de hectare de teren, un efectiv de peste 1500 de capete de animale, de la capre și oi până la vaci și cai. Se consideră ”cel mai nordic” fermier din România, pentru că trăiește acolo ”pe unde intră frigul în țară”.

Fermierul din Botoșani care face agricultură ”cu doi gineri și doi băieți” - Video

”Ce poate fi mai frumos decât atunci când ești binecuvântat cu astfel de copii? Mi-a dăruit Dumnezeu doi gineri și doi băieți. Ei duc greul fermei!”. Așa își începe povestea Dănuț Andruș, un fermier de 51 de ani care și-a dezvoltat afacerea în Horodiștea, comuna Păltiniș, cea mai nordică localitate din România.

”Foc la ghete și băgați a cincea!”, le transmite hâtru fermierul celor trei băieți de pe lângă el, menționând că cel de-al patrulea se află încă pe băncile școlii, dar că este pregătit să se înscrie și el în munca agricolă.

După ce a activat în mai multe domenii, botoșăneanul a decis să se dedice sectorului agricol pe care și-a propus să îl aducă mai aproape de sufletul românilor.

Făcând agricultură la graniță cu două țări vecine, Dănuț Andruș a observat de-a lungul anilor cum s-au dezvoltat fermele din Republica Moldova și din Ucraina. A văzut și ce s-a făcut bine și ce s-a greșit. Și la noi, și la ei.

Dănuț Andruș este un lider al fermierilor care servește agriculturii românești prin puterea exemplului. Un promotor al produselor autohtone, Andruș are în plan construirea unui brand local pentru brânzeturile obținute în fermele Botoșaniului.

Fermierul nu are în plan doar dezvoltarea fermei sale, ci și a întregii comunități. A reușit în ultimii ani să coaguleze în zonă forța fermierilor, iar acum agricultorii se sprijină unul pe altul pentru a rezista pe o piață în care munca micilor producători nu își găsește loc la raft.

Produsele obținute de fermierii din nordul țării, din Botoșani sunt apreciate în toată țara. Cei care au gustat brânzeturile obținute din lapte proaspăt au rămas fideli producătorilor locali care nu contenesc să depună eforturi pentru ca munca lor să primească recunoașterea pe care o merită.

Materialul video a fost difuzat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența:

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
456

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
226

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
600

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...