Fermierul din Botoșani care face agricultură ”cu doi gineri și doi băieți” - Video

O fermă de aproximativ 1300 de hectare de teren, un efectiv de peste 1500 de capete de animale, de la capre și oi până la vaci și cai. Se consideră ”cel mai nordic” fermier din România, pentru că trăiește acolo ”pe unde intră frigul în țară”.

Fermierul din Botoșani care face agricultură ”cu doi gineri și doi băieți” - Video

”Ce poate fi mai frumos decât atunci când ești binecuvântat cu astfel de copii? Mi-a dăruit Dumnezeu doi gineri și doi băieți. Ei duc greul fermei!”. Așa își începe povestea Dănuț Andruș, un fermier de 51 de ani care și-a dezvoltat afacerea în Horodiștea, comuna Păltiniș, cea mai nordică localitate din România.

”Foc la ghete și băgați a cincea!”, le transmite hâtru fermierul celor trei băieți de pe lângă el, menționând că cel de-al patrulea se află încă pe băncile școlii, dar că este pregătit să se înscrie și el în munca agricolă.

După ce a activat în mai multe domenii, botoșăneanul a decis să se dedice sectorului agricol pe care și-a propus să îl aducă mai aproape de sufletul românilor.

Făcând agricultură la graniță cu două țări vecine, Dănuț Andruș a observat de-a lungul anilor cum s-au dezvoltat fermele din Republica Moldova și din Ucraina. A văzut și ce s-a făcut bine și ce s-a greșit. Și la noi, și la ei.

Dănuț Andruș este un lider al fermierilor care servește agriculturii românești prin puterea exemplului. Un promotor al produselor autohtone, Andruș are în plan construirea unui brand local pentru brânzeturile obținute în fermele Botoșaniului.

Fermierul nu are în plan doar dezvoltarea fermei sale, ci și a întregii comunități. A reușit în ultimii ani să coaguleze în zonă forța fermierilor, iar acum agricultorii se sprijină unul pe altul pentru a rezista pe o piață în care munca micilor producători nu își găsește loc la raft.

Produsele obținute de fermierii din nordul țării, din Botoșani sunt apreciate în toată țara. Cei care au gustat brânzeturile obținute din lapte proaspăt au rămas fideli producătorilor locali care nu contenesc să depună eforturi pentru ca munca lor să primească recunoașterea pe care o merită.

Materialul video a fost difuzat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența:

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tabăra Militară de Airsoft de la Botoşani, o experienţă plină de adrenalină pentru zeci de elevi din 7 judeţe!

astăzi, 15:30
37

Timp de o săptămână, cadeţii au parte de o experienţă plină de adrenalină, în care îmbină teoria cu disciplina militară, sub atenta supraveghere a profesioniştilor din dom...

Un botoșănean s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii i-au cerut actele mașinii!

astăzi, 14:30
91

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe raza localității Trușești, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din aceeași localitat...

JO Paris 2024: Botoșăneanca Simona Radiș, calificată direct în semifinale!

astăzi, 13:40
293

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut locul 1 în seriile probei de dublu vâsle feminin (W2x) la Jocurile Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din calificări.Acest rezultat...