În atenția patronilor: 60% dintre angajații din România vor să își caute alt job, pe mai mulți bani!

În atenția patronilor: 60% dintre angajații din România vor să își caute alt job, pe mai mulți bani!

Vremurile în care patronii arătau ușa angajaților de la Botoșani și din toată România și le spuneau direct salariaților “mai am 1000 ca tine la poartă“ par că au apus. Iar dacă mai sunt companii în care se întâmplă acest lucru, este 100% șansă ca patronii să rămână în cel mai scurt timp să muncească singuri!

În țările europene, în cei 45 de ani de activitate în câmpul muncii, un angajat își schimbă jobul în medie de 35 de ori, pentru ca recordul mondial să fie deținut de cetățenii americani, care ajung să schimbe jobul pe parcursul unei vieți chiar și de 65 de ori!

Un sondaj făcut recent în România, arată că peste jumătate dintre angajați au în plan să ceară o mărire salarială sau să își caute un nou loc de muncă până la finele acestui an!

Situația este generată de nivelul insuficient al veniturilor, arată datele ultimului sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.

Șase din zece respondenți au declarat că au în plan să își caute activ alt loc de muncă, iar lor li se adaugă alți aproape 7% care iau în calcul această posibilitate. Un sfert dintre respondenți afirmă că nu își vor căuta alt loc de muncă, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranță!

Doar sub 4% dintre respondenți afirmă cu tărie că nu sunt interesați deloc de alt job, fiind mulțumiți cu cel actual!

Dacă nu vor reuși să își găsească alt job, 55% dintre respondenți au spus însă că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puțin 20%.

Alți 17% sunt indeciși dacă vor face acest lucru și doar 28% afirmă că nu intenționează să ceară angajatorului mai mulți bani.

În paralel, interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte țări. Doi din zece respondenți au în vedere să își caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului, iar 22,3% nu exclud această variantă.

Patronii din România ar trebui să mai fie atenți și la alte cifre: cei mai mulți angajați (44%) și-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 și 1.000 de euro!

Trei din zece angajați (30%) ar renunța imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 și 2.000 de euro, în timp ce 12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depășește 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenți au afirmat că nu și-ar da demisia doar pentru bani.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1 -13 septembrie 2019, pe un eșantion de  1.105 utilizatori de internet și respectă toate rigorile unei cercetări științifice.

 

Spune-ne opinia ta