Importăm mâncare de miliarde de euro, dar avem vaci maidaneze care mor de foame: "Le dăm pâine, dar ABIA MAI MERG"

Importăm mâncare de miliarde de euro, dar avem vaci maidaneze care mor de foame: "Le dăm pâine, dar ABIA MAI MERG"

   foto: ProTV

Vaci abandonate care mănâncă de la ghenele de gunoi dintre blocuri. O imagine dezolantă într-un oraș din România unde mai multe taurine au rămas fără stăpân și se chinuiesc să supraviețuiască. Își caută singure de mâncare, mai primesc și de la oameni, însă starea lor de sănătate este precară, iar gerul din ultimele zile le-a afectat vizibil.

Scene dezolante în oraşul Lupeni, unde trăiesc vaci maidaneze. Conform jurnaliștilor de la Știrile Pro TV, bietele animale umblă libere printre blocuri, de ani de zile, însă acum, odată cu lăsarea gerului, se strâng la tomberoanele de gunoi, singura lor sursă de hrană.

Stăpânul le-a abandonat, iar amenzile pe care le-a primit nu l-au făcut să-şi schimbe atitudinea.

Vacile maidaneze au fost văzute pentru prima dată printre blocuri în urmă cu trei ierni. Erau doar câteva, dar între timp şeptelul a crescut. Cel mai greu le este iarna, când sunt minus 10 -15 grade. Când şi când unora li se face milă de ele.

Asta se întâmplă în țara care importă mâncare! În primele 10 luni ale anului care a trecut, România a cumpărat din comerţul intracomunitar mâncare în valoare de 5 miliarde de euro, din care 1,3 miliarde de euro produse animale şi animale vii; 1,5 miliarde de euro produse vegetale şi produse alimentare, dar şi băuturi şi tutun în valoare de 2 miliarde de euro şi uleiuri în valoare de 136,4 milioane de euro, indică ultimul raport al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...