Firmele de construcţii: Va fi recesiune. Cerem Guvernului subvenţii pentru a putea creşte salariile în construcţii şi a opri exodul muncitorilor!

Firmele de construcţii: Va fi recesiune. Cerem Guvernului subvenţii pentru a putea creşte salariile în construcţii şi a opri exodul muncitorilor!

Reprezentanţii Federatiei Patronatelor Societăților din Construcții au avertizat, joi, că actuala criză din domeniul construcţiilor ar putea împringe economia în recesiune şi cer Guvernului subvenţii şi facilităţi fiscale pentru a putea mări salariile muncitorilor din construcţii şi a opri exodul angajaţilor în străinătate, precum şi un salariu minim în construcţii de 500 de euro, la o impozitare totală de 20%, redusă de la circa 45% în prezent.

Economia României este încă pe trend ascendent, dar sectorul construcţiilor se confruntă cu o criză din cauza lipsei muncitorilor, a avertizat preşedintele FPSC, Valentin Petrescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Din toate datele pe care le avem, constatăm că va fi o recesiune. În România, construcţiile sunt în regres, deşi avem creştere economică pe ansamblu. Am fost lăsaţi de izbelişte. E necesar să fie o politică coerentă la nivel guvernamental. Problema muncitorilor este acută, lipsesc jumătate din ei. Ne întrebăm cu cine vom putea construi în viitor?”, a spus Valentin Petrescu, potrivit news.ro.

Acesta a subliniat că firmele de construcţii au înantat Guvernului o serie de soluţii, care, dacă nu vor fi implementate, vor accentua criza actuală.

”Am solicitat creşterea salariului minim în construcţii la 500 euro, la o impozitare redusă la 20%. Totodată, cerem ajustarea preţului contractelor, modificarea prevederilor legate de angajaţii străini, (...) modificarea regulilor privind recepţie a lucrărilor publice (...)”, a spus Petrescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
62

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
63

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...