Firmele care nu folosesc sistemul e-factura, pasibile de amenzi!

Firmele care nu folosesc sistemul e-factura, pasibile de amenzi!

Ministerul Finanțelor vrea să prelungească perioada de neaplicare a amenzilor pentru contribuabilii care nu folosesc Ro e-factura.

"Încă de la începutul implementării sistemului RO e-Factura am pus accent pe o colaborare strânsă și transparentă cu antreprenorii.

Nu am exclus că va fi nevoie de îmbunătățiri, tocmai de aceea ne-am angajat să fim flexibili și receptivi la feedback. Dovadă că reprezentanții mediului de afaceri au participat la ședințele noastre și au venit cu propuneri valoroase, care s-au și implementat de-a lungul timpului.

O nouă decizie care reflectă acest angajament este că am propus extinderea cu două luni a perioadei în care nu se aplică sancţiuni pentru cei care nu folosesc sistemul.

Am pus astăzi în consultare actul normativ care reglementează acest aspect, pentru a fi adoptat în următoarea ședință de Guvern.

Așadar, cei care nu țin cont de termenul-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, vor fi sancționați de la 1 iunie 2024.

Este o prelungire solicitată de mediul de afaceri, pentru a permite persoanelor impozabile să își continue adaptarea procedurilor/sistemelor pentru transmiterea facturilor.

Cu această ocazie, țin să îi încurajez pe toți cei care nu utilizează e-Factura să profite de timpul suplimentar pentru a se adapta la noile reglementări, care au intrat în vigoare încă de la 1 ianuarie.

Tot astăzi, am trimis îndrumări în SPV care cuprind pașii de făcut pentru utilizarea sistemului către toți cei care nu au raportat facturi până acum", a transmis ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

Firmele mari vor plăti între 5.000 – 10.000 lei, cele mijlocii vor primi între 2.500 – 5.000 lei, iar firmele mici și persoanele fizice între 1.000 – 2.500 lei.

Sursa: jurnalul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
181

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
642

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
243

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...