Directivă UE: anunțurile de angajare vor trebui să conțină obligatoriu salariul!

Expresiile precum "salariu motivant" nu vor mai fi permise. Schimbarea va fi aplicată din 2026 pentru a ajusta grila salarială și a se conforma noilor reglementări europene.

Potrivit datelor unei mari platforme de recrutare din țară, peste 40% din anunțurile de angajare afișează salariul în prezent. Aproape o treime din cele peste 25.000 de oferte disponibile pe această platformă asigură transparența, cu accent pe domenii precum HoReCa, turism sau transporturi. Dar salariile sunt specificate și în domenii, precum IT, PR sau call-center.

Angajatorii trebuie să stabilească criterii clare și obiective pentru stabilirea salariilor. Transparența devine un element esențial în atragerea candidaților potriviți și în asigurarea unei competiții corecte pe piața muncii. Codul Muncii din România încurajează, însă, confidențialitatea salariilor.

Se așteaptă ca numărul joburilor cu salariul la vedere să crească în următorii ani, pe măsură ce companiile se adaptează la noile reglementări europene. Legislația europeană impune și egalitatea salarială între sexe, asigurând că bărbații și femeile care ocupă aceleași poziții vor fi plătiți la fel.

Sursa: jurnalul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...