Firmele care acceptă plăţi cu cardul pot să acorde avansuri de numerar la cererea clienților!

Firmele care acceptă plăţi cu cardul pot să acorde avansuri de numerar la cererea clienților!
Societățile care acceptă plăţi cu cardul bancar pot să acorde avansuri de numerar la terminalele de plată la cererea clienților, spune Marian Grigoraș, din cadrul Comisariatului Regional pt Protectia Consumatorilor Reg. NE - Iasi.
 
"Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cu modificările și completările ulterioare, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit. Aceeași obligație o au toate persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei.
 
Totodată, entitățile care acceptă plăţi cu cardul bancar pot să acorde avansuri de numerar la terminalele de plată, la cererea clienților. Practic, comercianții care au implementat acest sistem îndeplinesc astfel şi funcţia de bancomat pentru clienţi. Avansul de numerar se acordă în limita a 200 de lei şi trebuie evidenţiat în mod distinct pe bonul fiscal. Trebuie afişat la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului.
 
Refuzul acceptării plății cu cardul constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către organele de control ale Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor sale teritoriale", precizează Marian Grigoraș pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...