Fermierul botoșănean Dănuț Andruș, despre interese politice: ”Nu-mi este rușine de trecutul meu!”

Dănuț Andruș, fermierul din Botoșani care a purtat negocieri cu autoritățile pentru oprirea protestului din Transporturi și Agricultură, a explicat acuzele de interese politice pe care le-ar avea.

Fermierul botoșănean Dănuț Andruș, despre interese politice: ”Nu-mi este rușine de trecutul meu!”

 Dănuț Andruș  Foto: Digi24.ro

Acesta a spus că nu mai face parte din PSD, nu este simpatizant AUR și că oamenii de la protest au decis să vorbească în numele lor.

„Nu-mi este rușine de trecutul meu. Sunt un român autentic și nu am de ce să mă feresc. Atunci când am constatat că lucrurile nu merg în direcția bună, am plecat din PSD. Mă consider un om liber într-o țară normală, fiecare om are dreptul de a alege, nu sunt motivat politic. Am probleme și nu putem continua activitatea. Nu mai sunt membru. Protestul spontan a reieșit din durerea noastră. Întâlnirea de la Ministerul Finanțelor a fost răstălmăcită. Noi am cerut măsuri concrete. Am cerut ca e-factura să se aplice de la o cifră de afaceri de un milion de euro. Chestiuni concrete pentru a îmbunătăți nivelul de trai al fermierilor. Este neputința autorităților. În România intră peste 10.000 de tiruri zilnic și ei vor să cumpere 2000 de sigilii”, a spus Dănuț Andruș la Realitatea Plus.

Dănuț Andruș, în vârstă de 51 de ani, împreună cu familia sa, gestionează aproximativ 1.500 de hectare de teren agricol în Horodiștea, comuna Păltiniș, județul Botoșani. Afacerea familiei Andruș include și o componentă de zootehnie, cu peste 1500 de animale, precum capre, oi, vaci și cai.

În trecut, a candidat pentru funcția de primar al comunei Păltiniș din partea Partidului Social Democrat (PSD). De asemenea, Dănuț Andruș îndeplinește funcția de președinte al Asociației de Proprietari Paltinul.

"Dragi colegi protestatari spontani, în urma întâlnirii cu domnul ministru al Finanţelor declarăm că nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislația europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană. Nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârșit până ce aceste autorități vor înţelege că neputința dumnealor de a gestiona o ţară este reală", spunea, duminică, Dănuț Andruș.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
820

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
384

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
107

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...